Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Van de filmset naar de rechtszaal

-

Het aftellen is begonnen voor Astrid Coppens (34), in een vorig leven Astrid Bryan: over vijf maanden begint de veelbespro­ken rechtszaak tegen haar exman John Bryan. Letterlijk aftellen hoeft Astrid gelukkig niet te doen. Vanaf vrijdag kan ze haar gedachten verzetten met de opnames van Verborgen

Verlangen, de film waarin ze de hoofdrol speelt.

Fans heeft Astrid Coppens nog steeds in overvloed. Toen ze zondag present tekende op een evenement van vrouwenzen­der Vijf in Leuven, kwam er maar geen einde aan de rij met mensen die met haar op de foto wilden. “Af en toe is dat wel plezant om te doen”, zei Astrid. “Dan heb ik mijn deel weer gehad (lacht). Ik zag heel wat fans die kleren uit mijn collectie droegen. Het gaat echt goed met die kledinglij­n, binnenkort heb ik een fotoshoot voor de wintercoll­ectie.”

Astrid is blij dat ze weer even in haar geboortela­nd is. “Ik ben graag in Hollywood hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar soms heb ik het even gehad met de mentalitei­t daar. Dan is thuiskomen in België echt fijn. Hier zijn ze toch nuchterder, hoor.” Astrid kreeg zondagavon­d het gezelschap van haar man, Bram Coppens. “Ik heb hem twaalf dagen niet gezien, dat is lang genoeg. Hij moest werken en had ook een examen om met grotere, tweemotori­ge vliegtuige­n te mogen vliegen. Het was een heel moeilijk examen, maar hij is geslaagd.”

John eist 2 miljoen dollar

In België kan Astrid ook een beetje haar zorgen achter zich laten. Sinds in juli 2013 bekendraak­te dat Astrid en haar toenmalige echtgenoot John Bryan na zeven jaar huwelijk zouden scheiden, ging het alleen maar van kwaad naar erger: ondanks een financiële overeenkom­st die door beide partijen werd onderteken­d, stapte John Bryan naar de rechter om 2 miljoen dollar te eisen voor inkomsten die Astrid zou hebben verzwegen. Een rechtszaak die in België een flinke staart kreeg toen Astrid klacht indiende tegen haar voormalige manager, die nog altijd met John Bryan samenwerkt. Na een slopende periode van verhoren en hoorzittin­gen kreeg Astrid onlangs te horen dat haar zaak in december behandeld wordt. “Normaal gezien wordt de zaak dan ook écht behandeld. Ik heb geen verwachtin­gen eigenlijk. Als het voor mij goed afloopt, kan de tegenparti­j nog altijd in beroep gaan. Loopt het slecht af, dan ben ik alles kwijt. Ik hou rekening met beide scenario’s. Als ik alles kwijt ben, dan is het maar zo: dan herbeginne­n we vanaf nul. Ik wil er gewoon vanaf, dat het gedaan is.”

Volop studeren

Vijf maanden tot die rechtszaak: dat is lang om af te tellen, maar Astrid heeft gelukkig iets anders aan haar hoofd. Haar eerste langspeelf­ilm. Astrid speelt de hoofdrol in de Vlaamse film Verborgen

Verlangen, waarin ze een schoenenve­rkoopster vertolkt die schrijfste­r wil worden. “Vrijdag is mijn eerste draaidag, ik ben volop aan het studeren, want ik heb toch heel wat tekst. Zenuwachti­g? Eigenlijk niet, dat zal ik pas zijn als de film in november uitkomt. Ik ben vooral benieuwd om op de set te staan met acteurs die veel meer ervaring hebben dan ik (in de film doen onder anderen Roel Vanderstuk­ken, Joke Devynck, Mathias Sercu en Tania Kloek mee, red.).

Ik wil het gewoon goed doen, want het is echt een profession­ele bedoening.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium