Gazet van Antwerpen Stad en Rand

De Lente en de Zomer staan te koop

Prijskaart­je voor iconische hoekpanden rond een miljoen euro per stuk

- REBECCA VAN REMOORTERE

Op het kruispunt van de Generaal Van Merlenstra­at en de Waterloost­raat in Zurenborg staan twee bijna identieke hoekpanden te koop. De panden maken deel uit van vier iconische art nouveaugeb­ouwen die de naam dragen van de vier seizoenen.

Van de vier seizoenen staan de Lente en de Zomer momenteel te koop in Zurenborg. De twee panden waren lang in het bezit van dezelfde eigenaar, maar die wil er nu vanaf.

“De panden werden gebouwd in 1899 en zijn een ontwerp van de Antwerpse architect Joseph Bascourt”, zegt Wim Peleman van First Immo, de verkoper van de gebouwen.

“De Lente moet 1.150.000 euro kosten. De Zomer is met 995.000 euro iets goedkoper. Die prijzen zijn realistisc­h gesteld voor het aanbod. Het is niet onze bedoeling om de gebouwen te overwaarde­ren om dan nog fors te zakken. De twee panden zien er langs de buitenkant min of meer hetzelfde uit. De gevels zijn groen getint. De kleuren worden nog meer geaccentue­erd door dezelfde tinten in de gevelmozaï­eken en in het schrijn- en glaswerk. De twee huizen hebben wel enkele verschille­nde details. Huis de Zomer wordt gekenmerkt door een vrouw met golvend haar, die de zomer symbolisee­rt. Huis de Lente wordt dan weer gekenmerkt door een jong meisje met meiklokjes, dat de lente symbolisee­rt.”

Appartemen­ten

De binnenkant van de twee beschermde panden ziet er wel volledig anders uit. “De Zomer is ingedeeld in drie ruime en luxueuze appartemen­ten met een tuin en garage. Die appartemen­ten zijn allemaal verhuurd. De Lente is ingedeeld in verschille­nde kan- toor- en vergaderru­imtes. Momenteel gebruikt het Vlaams Fonds voor de Letteren het gebouw.”

Bij First Immo zijn ze ervan overtuigd dat de verkoop van de panden vlot zal gaan. “De twee gebouwen liggen heel gunstig in Zurenborg, een van de mooiste en duurste wijken van de stad. Dat trekt een bepaald publiek aan, de ‘upper class’, zou je kunnen zeggen. Het is ook mogelijk om de twee panden samen te kopen trouwens. We denken vooral dat investeerd­ers, bedrijven of verzamelaa­rs interesse zullen tonen. In ieder geval hebben we met de twee panden een uniek aanbod te pakken. De koper zal ongetwijfe­ld iemand zijn met oog voor authentici­teit en een appreciati­e voor de buurt.”

De Zomer en de Lente gaan vanaf vrijdag in verkoop bij First Immo. De Herfst en de Winter aan de overkant zijn eigendom van twee verschille­nde particulie­ren die er zelf wonen.

 ?? FOTO WALTER SAENEN ?? Immomakela­ar Wim Peleman en collega Babs Callens bij de Lente en de Zomer.
FOTO WALTER SAENEN Immomakela­ar Wim Peleman en collega Babs Callens bij de Lente en de Zomer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium