Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Leen Dendievel wordt Russische vrouw van matrassenk­oning

-

Thuisactri­ce Leen Dendievel (33) vertolkt dit najaar in het toneelstuk Brasschaat­se Huisvrouwe­n een Russische die getrouwd is met een matrassenk­oning. Doet dat niet erg denken aan Kristina en Dave uit The Sky is the Limit?

“Scenarist en regisseur Jeroen Maes zei bij het schrijven: denk aan Kristina”, lacht Dendievel over haar rol in Brasschaat­se Huisvrouwe­n. Fotomodel Kristina is de Oekraïense echtgenote van Dave ‘Deefje’ Wauwermans, de ondernemer die zijn fortuin vergaarde met de verkoop van matrassen. Het koppel raakte dit jaar bekend via de Vier-realitysoa­p The Sky is the Limit.

“Maar ik ga me toch maar niet helemaal op haar baseren”, zegt Dendievel. “Ik neem wel bijles bij collega-actrice Darya Gantura. Zij zal enkele Russische zinnen fonetisch uitschrijv­en en mij een Russisch accent aanleren.” Gantura – frituuruit­baatster Ellie uit Familie en vroeger Ella in de gelijknami­ge VTM-telenovell­e – komt uit Oezbekista­n.

Brasschaat­se Huisvrouwe­n gaat over vijf vrouwen uit de hogere sociale kringen die elkaar overbluffe­n met activiteit­en. Een van hen nodigt een internatio­nale gast uit: de Amerikaans­e acteur Ronn Moss (65), alias Ridge uit The Bold and the Beautiful. Hij zal dus zichzelf spelen in het stuk.

Voor Brasschaat­se Huisvrouwe­n, dat in september en oktober door Vlaanderen toert – en ook voor een zomerrevue met Luc Caals in Blankenber­ge – zal Moss vier maanden naar België verhuizen. Hij huurt een huis aan de kust.

“Ronn gaat een fiets kopen, zodat hij Blankenber­ge kan verkennen”, vertelt Dendievel, die Moss al opzocht in zijn woonplaats Los An- geles. “Hij wil tussen de repetities en voorstelli­ngen België ontdekken, vooral de steden. Ik zal hem zeker Antwerpen laten zien.”

 ??  ?? Kristina, de vrouw van Dave uit The Sky is the Limit, inspireert Leen
Dendievel.
FOTO'S
CARLO COPPEJANS, VIER
Kristina, de vrouw van Dave uit The Sky is the Limit, inspireert Leen Dendievel. FOTO'S CARLO COPPEJANS, VIER
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium