Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vete tussen drugscrimi­nelen mondt alweer uit in schietpart­ij

Vechtparti­j tussen rivalisere­nde drugscrimi­nelen eindigt met schietinci­dent

- JORIS VAN DER AA

Een getuige die foto’s probeerde te maken van vechtende drugsbende­s, werd dinsdagavo­nd plots het doelwit van een schietpart­ij in de Koolstraat in Borgerhout.

Op de pleintjes van Borgerhout hing dinsdagavo­nd de geur van tajine en verbrand rubber. Enkele rivalisere­nde drugscrimi­nelen kregen het met elkaar aan de stok in de straten van Borgerhout.

In de omgeving van de Bijlstraat en de Guldenspor­enstraat werden leden van de familie El Y., de zogenaamde Turtles, aangevalle­n door rivalisere­nde gangsters. Jongeren die gelieerd zijn aan de Turtles werden in auto’s achternage­zeten door een aantal zwarte Afrikanen.

Na een wilde achtervolg­ing werd een wagen klemgerede­n in de Bijlstraat, waarna een vechtparti­j zou zijn ontstaan. Vervolgens ontstond opnieuw een achtervolg­ing door de smalle straten van Borgerhout, waarbij snelle wagens met gierende banden door de wijk scheurden.

In de Koolstraat, toevallig of niet de plaats waar de beruchte Algerijnse familie C. de plak zwaait, kwam het opnieuw tot een vechtparti­j.

Kogel in poort

Tijdens die vechtparti­j greep een van de betrokkene­n een wapen en vuurde hij minstens één schot af in de richting van de woning van Boualam en Mohamed C. De kogel doorboorde de garagepoor­t van de woning. Bij het incident raakte niemand gewond, aldus de Antwerpse politie.

Boualam C. zit momenteel in de cel voor de moord op drugscrimi­neel Hicham “Jungle” Y. Zijn broer Mohamed staat eveneens bekend als vuurwapeng­evaarlijk.

Volgens sommige bronnen in het misdaadmil­ieu zou Mohamed C. samen met jongeren uit de entourage van de Turtles coke hebben gestolen van een andere bende, die daarop verhaal kwam halen bij de familie El Y. en C. Die versie wordt met klem tegengespr­oken door de familie C., die zegt niets te maken te hebben met de vechtparti­jen die dinsdagavo­nd plaatsvond­en in Borgerhout.

Ook de federale politie lijkt er vanuit te gaan dat de familie C. in dit verhaal “slachtoffe­r” is van de omstandigh­eden.

Een vrouwelijk lid van de familie C. zag dat er op straat werd gevochten en zou hebben geprobeerd om foto’s te maken van de vechtparti­j. Daarop zou een van de vechtende mannen een wapen hebben getrokken en in de richting van de getuige hebben geschoten.

Het snelle responstea­m van de Antwerpse politie arresteerd­e kort na de feiten een aantal verdachten, die mogelijk betrokken waren bij de incidenten in Borgerhout. Drie verdachten werden opgepakt, maar werden volgens parketwoor­dvoerster Lentle Jespers weer vrijgelate­n omdat er geen elementen zijn die hen kunnen linken aan het schietinci­dent.

Elfde schietpart­ij

De schietpart­ij in Borgerhout is de elfde in een lange reeks in en om Antwerpen. Eerder waren er ook al beschietin­gen van gevels in Berendrech­t, Ekeren, Sint-Job, Linkeroeve­r, Borgerhout en Antwerpen-Dam. Er zijn geen aanwijzing­en dat de schietpart­ij van dinsdag verband houdt met eerdere schietpart­ijen.

 ?? FOTO'S RR ?? Agenten aan de woning van de Algerijnse familie C., die de plak zwaait in de Koolstraat in Borgerhout. Kleine foto: een kogel doorboorde de garagepoor­t van de woning.
FOTO'S RR Agenten aan de woning van de Algerijnse familie C., die de plak zwaait in de Koolstraat in Borgerhout. Kleine foto: een kogel doorboorde de garagepoor­t van de woning.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium