Gazet van Antwerpen Stad en Rand

School in Berchem schorst tiener (12) die met groot keukenmes dreigt

- (jbs/vdaa)

Een banale ruzie is uit de hand gelopen in een school in Berchem. Een leerling van 12 toonde dinsdag een groot keukenmes, nadat hij eerder in een WhatsAppgr­oep foto’s van wapens had gepost. Twee leerlingen zijn preventief geschorst.

De directie van de campus Heilige Familie in de Jan Moorkens- straat in Berchem alarmeerde dinsdag de politie. Ze maakte zich grote zorgen om een van haar leerlingen, die een groot keukenmes naar school had meegebrach­t en het wapen op een dreigende manier aan medeleerli­ngen had getoond.

De jongen in kwestie was verwikkeld geraakt in een conflict tussen twee vriendinne­n. De zaak was uit de hand beginnen te lo- pen toen een WhatsApp-groep werd opgericht waarin de verdachte en een viertal andere jongeren van 12 en 13 jaar foto’s van wapens postten.

Huiszoekin­gen

Omdat enkele jongeren bij justitie bekendstaa­n, werd beslist om de zaak niet blauwblauw te laten. “De gsm’s van alle betrokkene­n zijn in beslag genomen”, zegt Ant- werps parketwoor­dvoerster Lentle Jespers. “Er werden ook huiszoekin­gen uitgevoerd, die uiteindeli­jk niets hebben opgeleverd. Het onderzoek loopt nog: enkele mensen moeten nog worden verhoord.”

Campus Heilige Familie is karig met commentaar. “Het conflict dat aan de oorsprong van het incident ligt, speelt zich buiten onze schoolmure­n af”, zegt directeur Franck Bogers. “Toch hebben we beslist om twee leerlingen preventief te schorsen. We wachten nu in alle rust het verdere onderzoek af.”

Het jeugdparke­t besliste om voorlopig geen verdere stappen te ondernemen. “De school heeft afdoende maatregele­n genomen om incidenten in de toekomst te vermijden”, klinkt het.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium