Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Lof van Kompany betekent veel”

- (lvdw)

Veel transferbe­sprekingen lijken eeuwen te duren. Jouw transfer is al in orde. Hoe kan dat?

“Ik ben iemand die goed georganise­erd is in zijn privéleven. Dat wilde ik zo houden. Nu kan ik met een vrij hoofd trainen, spelen en daarna op vakantie trekken. Dat was de bedoeling. AS Monaco toonde ook vorig jaar al interesse en we zijn altijd in contact gebleven. Sportief heeft het veel ambitie en blijft het inzetten op jongeren. Dit was echt de beste keuze voor mij.”

Door die hoge transferso­m, de hoogste ooit in België, is jouw status bij de Rode Duivels ook meteen veranderd. Iedereen spreek vol lof over je. “Hij is beter dan ik op die leeftijd”, zei Vincent Kompany zelfs.

“Ik ben zeer fier dat ik zoveel lof krijg. Ik probeer altijd mezelf te blijven en heel hard te werken. Als het zo opvalt, kan ik alleen maar blij zijn. Ik trek op met iedereen, vraag raad aan de ervaren gasten. Het is wel zo dat Vincent Kompany mij spontaan raad geeft hoe ik het verder moet doen in mijn carrière. Ook tips qua positioner­ing en tactiek... Momenteel ben ik op het goede pad, zegt hij. Als iemand als Kompany dat zegt, betekent dat heel veel. En wat die transferso­m betreft: dat is goed voor het palmares. Het is inderdaad historisch, maar ik besteed daar niet te veel aandacht aan. Anderlecht wel, want het heeft nu veel geld om andere spelers te halen.”

Waarom is AS Monaco de beste keuze?

“Ik heb er veel over nagedacht over wat en hoe ik het ging doen. AS Monaco toonde ook vorig jaar al interesse en we zijn altijd in contact gebleven. Monaco heeft Anderlecht de juiste prijs geboden en alles is altijd heel correct verlopen. Sportief heeft het veel ambitie en blijft het inzetten op jongeren. De club geeft me vertrouwen en heeft me meteen omarmd. Dit was echt de beste keuze voor mij.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium