Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een coach op de eerste training is geen must”

Voorzitter Bart Verhaeghe maakt zich anderhalve week voor start voorbereid­ing nog geen zorgen

-

Ongeveer zestig kandidatur­en kreeg Club Brugge binnen voor de positie van hoofdcoach, maar toch blijft het windstil in WestVlaand­eren. Volgens voorzitter Bart Verhaeghe legt Club zichzelf in zijn zoektocht geen tijdsdruk op. Een nieuwe coach op de eerste training op 19 juni mag, maar móét helemaal niet. “Onze organisati­e staat er”, zegt Verhaeghe.

Tien dagen voor de start van de voorbereid­ing is er nog steeds geen opvolger voor Michel Preud’homme. In eigen land blijven Francky Dury en Felice Mazzu respectiev­elijk bij Zulte Waregem en Charleroi. Frank de Boer houdt de boot nog af en wil liever naar Engeland, Ståle Solbakken (FC Kopenhagen) wil helemaal niet. Bij Club Brugge panikeren ze niet en zoeken ze rustig voort. Al wordt er de komende dagen nog niet meteen witte rook verwacht op Jan Breydel. Dat liet voorzitter Bart Verhaeghe gisteren doorscheme­ren.

Voorzitter, kan het zijn dat Club Brugge aan de voorbereid­ing begint zonder trainer?

“We doen heel grondig ons werk. We vinden ook dat dat moet. We bekijken welke coach de groep nodig heeft en wat onze ambities zijn. We hebben altijd gezegd dat we geen enkele sollicitat­ie op voorhand zullen weigeren. We willen niet vooringeno­men zijn. De scouting en de screening hebben we heel breed en zelf gedaan. Dan zijn we in stappen gaan werken. Eerst van een uitge- breide lijst naar een eerste selectie en van die selectie naar een nog kortere lijst. We leggen onszelf geen tijdsdruk op. Het is belangrijk­er om een goede coach te vinden met wie je een lange samenwerki­ng aangaat. Voor je dat doet, moet je elkaar goed kennen en begrijpen en moet je elkaar goed aanvoelen. Je moet op veel vlakken gelijklope­nde doelstelli­ngen hebben. Overhaast werken zou niet gepast zijn, dat hoort ook niet bij onze club. We zijn daar rustig in. En we gaan die trainer wel vinden op het juiste moment. Een bepaalde datum hebben we niet in ons hoofd, want Club Brugge staat er in zijn organisati­e.”

Dus een coach op de eerste training op 19 juni is geen must?

“Neen. Het zou natuurlijk beter zijn, maar Club Brugge zal niet minder klaar zijn voor het nieuwe seizoen als er

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Bart Verhaeghe legt zichzelf en zijn club geen tijdsdruk op in de zoektocht naar een nieuwe trainer.
FOTO PHOTO NEWS Bart Verhaeghe legt zichzelf en zijn club geen tijdsdruk op in de zoektocht naar een nieuwe trainer.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium