Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Agent steekt boetegeld in eigen zak

6 maanden cel met uitstel

-

De correction­ele rechtbank heeft gewezen politieage­nt Hans V.A. veroordeel­d tot 6 maanden cel met uitstel wegens verduister­ing en valsheid in geschrifte. De man stak boetes in eigen zak.

De agent van de wegpolitie, bekend uit het televisiep­rogramma

Alloo bij de Wegpolitie, schreef aan de lopende band onmiddelli­jke inningen uit, maar het cash geld dat hij van overtreder­s ontving, overhandig­de hij niet aan de bevoegde diensten, maar gebruikte hij voor privé-uitgaven. Volgens Hans V.A. had hij financiële problemen gekregen en probeerde hij de deurwaarde­rs op afstand te houden door de boetegelde­n te gebruiken. In totaal zou hij bijna 18.000 euro hebben verduister­d.

Boeteboekj­es

Om het bedrog toe te dekken, deed Hans V.A. aangifte van verlies van een aantal boeteboekj­es. Dat zijn officiële documenten waarmee verkeersag­enten onmiddelli­jke inningen kunnen uitschrijv­en. Zijn oversten bij de federale wegpolitie in Antwerpen roken echter onraad. Ze vermoedden dat V.A. een valse aangifte deed van verlies van zijn boeteboekj­es. Het vermoeden van de oversten werd bevestigd, toen tijdens het onderzoek een aantal boeteboekj­es werd teruggevon­den. V.A. ging door de knieën en bevestigde dat hij de boetegelde­n voor zichzelf had gehouden.

De agent betaalde alle verduister­de boetes inmiddels terug, maar werd niettemin ontslagen door de federale politie. Omdat V.A. over een blanco strafregis­ter beschikt, sprak de rechter een straf met uitstel uit. Hans V.A. is tegenwoord­ig actief bij ijshockeyc­lub Turnhout Tigers en is voorzitter van de vzw IJssportce­ntrum Turnhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium