Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Anderlecht haakt af voor Sels

-

Matz Sels zal deze zomer niet naar Anderlecht verhuizen. De Belgische kampioen heeft het dossier van de Rode Duivel afgesloten en moet eerst intern bepalen welke richting het uit wil met zijn keepers.

Een week geleden

b liet Herman Van Holsbeeck al verstaan dat een eventuele transfer van Matz Sels naar Anderlecht “een moeilijk dossier” was. Nu is het ook helemaal van de baan. Anderlecht had een tijdje geleden gepolst of Sels een overstap zou zien zitten indien de club een nieuwe keeper zocht. Maar sindsdien liet Anderlecht niets meer van zich horen en de club heeft nu zelf het dossier Sels afgesloten. Anderlecht moet eerst intern bepalen welke richting het uit wil met zijn doelmannen. Youngster Mile Svilar staat te popelen om speelkanse­n te krijgen, terwijl ook Frank Boeckx er nog is. Die is een tijdje out, maar Boeckx verklaarde deze week nog dat hij hoopt fit te raken voor de competitie­start. Intussen raakte ook bekend dat Anderlecht interesse toont in Frederik Ronnow, een 24-jarige Deense internatio­nal van Brondby. Al heeft ook Genk hem op de radar.

Vorige week kreeg Sels van Newcastle het signaal dat hij naar een andere club mag uitkijken. Die nieuwe club zal dus niet Anderlecht worden, al zorgt dat allerminst voor paniek bij Sels. De afgelopen weken is gebleken dat de Antwerpena­ar - ondanks een moeilijk seizoen bij Newcastle - nog goed in de Europese markt ligt. Maar bij keepers is het vaak wachten op een transfer van één doelman ergens in Europa om heel de carrousel op gang te brengen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium