Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Jelle Van Damme over interesse van Antwerp: “Ik keer nu nog niet terug naar België”

-

Antwerp zal zijn droom om Jelle Van Damme (33) deze zomer binnen te halen moeten opbergen. De speler van LA Galaxy ziet een terugkeer naar de Jupiler Pro League (nog) niet zitten. “Ik ben kapitein, de club rekent op me om mee voor de titel te strijden.” De verdediger mag van zijn club LA Galaxy van de interlandb­reak gebruikmak­en om zijn twee kinderen op te zoeken in België. Maar telkens hij in het land is, steken de geruchten over een transfer naar een Belgische club de kop op. Een half jaar geleden werd hij gepolst door Club Brugge. “Concreet werden die gesprekken nooit. Toen LA Galaxy mij een verbeterd contract gaf, was ik er snel uit. Privé is het niet altijd even makkelijk, ik mis mijn kinderen natuurlijk. Daarom zijn deze dagen super en ben ik blij dat ze in juli twee weken naar Los Angeles komen. Maar puur sportief heb ik het naar mijn zin. Ik word gewaardeer­d, ben kapitein geworden. Ik voel me fitter dan ooit. Op deze manier kan ik nog enkele jaren doorgaan.”

Een terugkeer zit er tijdens de zomermerca­to dus niet in. “Ik doe geen enkele deur helemaal dicht”, aldus Van Damme. “Maar de kans is erg klein dat ik in het midden van het MLSseizoen vertrek. De club staat daar ook niet voor open.”

Eind 2017 loopt zijn contract af. “Maar er hangt nog een optie aan vast voor één seizoen extra. Aan de voorwaarde­n zal ik waarschijn­lijk voldoen, al kan ik zelf ook beslissen dat het genoeg is geweest. Het hangt af van hoe ik me dan voel.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium