Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Een verschrikk­elijk veld, profvoetba­l onwaardig”

Perisic waarschuwt Duivels:

-

Moeten de Rode Duivels vrijdagavo­nd voor blessures vrezen in de WKkwalific­atiematch in Estland? Als het van exClub Bruggespel­er Ivan Perisic afhangt, wel. De Kroaat zag collegaint­ernational Marko Pjaca afgevoerd worden bij de laatste interland in Estland en was nadien categoriek: “Dat veld was verschrikk­elijk.”

b

Briesend, was hij. Ex-Club Bruggespel­er Ivan Perisic had zijn Kroatische ploegmaat Marko Pjaca net een zware knieblessu­re zien oplopen. De reden voor zijn woede-uitbarstin­g: Pjaca had de blessure opgelopen zonder enig contact. “De schuld van het veld”, concludeer­de Perisic. “Dit veld is profvoetba­l onwaardig. Ik adviseer onze voorzitter in het vervolg tegenstand­ers met betere velden uit te kiezen, want op zo een verschrikk­elijke grasmat zullen we alleen maar meer blessures oplopen. Dit veld was crimineel. Verschrikk­elijk.”

“Dat veld” is het veld waar onze Rode Duivels morgen zullen spelen, en Kroatië ruim twee maanden geleden speelde, op een grauwe lenteavond in Tallinn. Dezer dagen schijnt de zon op het gras. Behalve op die schaduwrij­ke strook voor doel waar het gras niet groen is en bruine kuilen in de mat te zien zijn.

Egaal is het veld niet. Als je goed kijkt, zie je hoe de middenstro­ok in de lengte hoger gelegen is dan de rest van het veld. Gevaarlijk? Nee, klinkt het resoluut bij de Estse voetbalbon­d. De blessure van Pjaca had niets te maken met de staat van het veld. En als het er al wat mee te maken had, kwam dat doordat het gras toen nog maar net ontdooid was na een lange winter. Daar hoeven de Rode Duivels geen schrik voor te hebben.

“Niemand in het nadeel”

Toegeven dat de Rode Duivels al op betere velden gestaan zullen hebben, doen ze in Estland wel. “Zowat alle Rode Duivels spelen in Engeland. Die zijn betere velden gewoon”, is woordvoerd­er van de Estse voetbalbon­d Mihkel Uiboleht eerlijk. “Dat is ook maar normaal: in Engeland of België hebben ze veel meer middelen dan wij. Maar dit is een wel veld waarop aardig gevoetbald kan worden zonder dat een van de twee partijen nadeel ondervindt. Vergeet ook niet dat wij aan bepaalde standaarde­n moeten voldoen van de Europese voetbalbon­d UEFA en die halen we toch maar mooi. Neen, volgens mij zou dit stadion niet misstaan in de Belgische Jupiler Pro League.”

Roberto Martinez (bondscoach) “In de thuiswedst­rijd tegen Estland scoorden we uit elke kans die we kregen.”

 ?? PHOTO NEWS
FOTO ?? Ivan Perisic (exClub Brugge) bewaart geen goede herinnerin­gen aan het veld in Tallinn. Toen hij er in maart met Kroatië tegen Estland speelde, zag hij zijn ploegmaat Marko Pjaca een zware knieblessu­re oplopen.
PHOTO NEWS FOTO Ivan Perisic (exClub Brugge) bewaart geen goede herinnerin­gen aan het veld in Tallinn. Toen hij er in maart met Kroatië tegen Estland speelde, zag hij zijn ploegmaat Marko Pjaca een zware knieblessu­re oplopen.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium