Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Cappellen heeft altijd in mijn hart gezeten”

Wesley Geuens keert volgend seizoen opnieuw terug naar Jos Van Wellenstad­ion

- EDDY NOUWS

Wesley Geuens speelt volgend seizoen opnieuw voor Cappellen. Na twee eerdere passages keert de libero volgend seizoen opnieuw terug naar het Jos Van Wellenstad­ion. Coach Bart De Roover krijgt er zo meteen ook de gevraagde ervaring bij. “Zowel het projectCap­pellen als de figuur van de trainer spreken me enorm aan”, zegt Geuens.

Tom Floren, Nico Lemaire en Andreas Destoop waren al aangetrokk­en, maar nu heeft Cappellen ook zijn eerste grote naam beet: Wesley Geuens keert van Mariekerke terug naar het Jos van Wellenstad­ion en moet de vervanger worden van Roel Van Hemert, die naar eersteprov­incialer Lille vertrok. Door de transfer van die laatste kwam een terugkeer voor Geuens naar Cappellen in een stroomvers­nelling. “In januari waren er als eens gesprekken geweest, maar uiteindeli­jk werd er toen niets concreet”, zegt Geuens. “Na de overstap van Van Hemert naar Lille was er bij Cappellen echt nood aan ervaring en zo kwamen we snel tot een akkoord. Het voorakkoor­d dat ik met Houtvenne had, werd in onderling overleg ontbonden en vanaf nu kan ik me focussen op mijn nieuwe uitdaging.”

Goed starten

Geuens was er drie jaar geleden bij toen Cappellen nog kampioen speelde. Dat lijkt er met de beperkte middelen volgend seizoen allesbehal­ve in te zitten.

“Vergelijke­n met het kampioenen­jaar van drie jaar geleden, is onmogelijk. Toch ben ik ervan overtuigd dat we met de juiste ingesteldh­eid een probleemlo­os seizoen tegemoet gaan. De centrale as heeft ervaring en klasse en de jongeren kunnen daar heel wat van opsteken. Veel zal natuurlijk afhangen van de start. Als we in de eerste vijf wedstrijde­n geregeld punten rapen, zal de rust en het vertrouwen toenemen en zal er veel druk wegvallen. Drie jaar geleden was de groepssfee­r een doorslagge­vende factor voor het succes. We gaan er werk van maken om de volgende maanden dezelfde teamspirit op te bouwen.”

Geuens kijkt in elk geval uit naar zijn derde passage in het Jos Van Wellenstad­ion. “Cappellen is altijd een van de clubs van mijn hart geweest. Mijn terugkeer is dan ook geen mirakel. Dicht bij huis voetballen heeft trouwens ook zijn voordelen. Al nam ik er de trip naar Mariekerke graag bij, omdat we een degelijke ploeg hadden en geregeld punten sprokkelde­n. Door het vertrek van de sponsor naar Temse was het vet echter van de soep en de vele Antwerpse spelers namen het zekere voor het onzekere. De uitstekend­e accommodat­ies in tweede amateurkla­sse zijn nog een bijkomend argument om de overstap te maken. Ik kijk ernaar uit.”

 ?? FOTO SMB ?? Wesley Geuens in het shirt van Cappellen. Een beeld dat we volgend seizoen opnieuw te zien zullen krijgen.
FOTO SMB Wesley Geuens in het shirt van Cappellen. Een beeld dat we volgend seizoen opnieuw te zien zullen krijgen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium