Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik amuseer mij opnieuw op de baan”

Christophe­r Mivis hoopt bloedvorm te tonen voor Belgische manche van Challenge Tour

-

In Waterloo start vandaag de KPMG Trophy, de Belgische manche van de Challenge Tour. Alan De Bondt, Yente Van Doren, maar vooral Christophe­r Mivis moeten er de Antwerpse eer hoog houden.

Mivis wordt in Waterloo de man om in de gaten te houden. De 28-jarige prof uit ‘s Gravenweze­l zit de laatste weken in bloedvorm. Zo eindigde hij twee weken geleden nog als vijfde op de Czech Challenge. Mede door die prestatie staat hij dertigste in de Road to Oman, de verdieners­lijst van de Challenge Tour. Hij is zo meteen ook onze beste landgenoot in dat regelmatig­heidscrite­rium. “Ik ben tevreden over hoe het seizoen loopt”, bevestigt Mivis. “Ik amuseer mij opnieuw op de baan. Dat plezier heeft ervoor gezorgd dat ook de resultaten weer volgen. Sinds de gezondheid­sperikelen van mijn moeder heb ik ook alles beter leren relativere­n. Ik voel me daardoor beter in mijn vel en dat komt mijn golfspel duidelijk ten goede. Die goede vorm zal in Water- loo ook nodig zijn. Want het niveau op de Challenge Tour is serieus gestegen. Week na week zie je dat de cutlijn zwaar in de mincijfers staat. Ik heb het ook zelf al ondervonde­n: met -2 na 36 holes viel ik aan de verkeerde kant. Pas op, eenmaal je zeker bent van je plaats in de eindfase in het weekend, wordt alles ook weer mogelijk. Het zal in Waterloo niet anders, tenzij het weer een bepalende factor zou gaan spelen. Ik verwacht dat je zeker -3 of -5 moet spelen, als je de cut wil halen.”

Geen extra thuisdruk

Vorig jaar draaide de Belgische manche, toen nog gespeeld op Cleydael Golf in Aartselaar, voor Mivis op een sisser uit. Net zoals alle andere Antwerpse deelnemers wist hij zich niet te plaatsen voor de eindfase. Kan hij dit jaar de druk wel aan? “Ik ben daar niet echt mee bezig. Haal ik de cut, dan is dat prima. Haal ik het niet, dan zal ik mij er ook niet slecht om voelen. Ik wil mij gewoon amuseren en dan zien we wel. Het is ook geen schande om de cut eens niet te halen. Kijk maar naar de top tien van de verdieners­lijst. Iedereen van hen heeft al meerdere malen in het weekend werkloos moeten toekijken. Voor mij is het niet anders, omdat we nu toevallig in België spelen. Ik benader dit tornooi gewoon op dezelfde manier als alle andere tornooien waar ik aan deelneem. Ik weet wel dat ik mij veel frisser voel dan de voorgaande seizoenen, de kans op succes is reeel. Maar nogmaals: k heb alles veel meer leren relativere­n en dat stelt het allemaal toch in een ander daglicht”, aldus Mivis.

 ?? FOTO SVEN DILLEN ?? Christophe­r Mivis.
FOTO SVEN DILLEN Christophe­r Mivis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium