Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Reeksen zullen nagekeken en aangepast worden”

Provinciaa­l Comité werkt aan oplossing na fout bij indeling van reservenre­eksen

-

Vorige week maakte het Provinciaa­l Comité de reeksen bekend van de reserven. Alleen liep het bij de samenstell­ing daarvan ergens mis en werd er geen rekening gehouden met de door de clubs aangegeven niveaus. Gevolg: de reserven C van de ene ploeg staan in een reeks met vooral reserven Aploegen, terwijl het in een andere reeks dan weer net omgekeerd is.

Ook bij Vlimmeren moesten ze even slikken toen ze de nieuwe indeling van de reservenre­eksen te zien kregen. Secretaris Erik Van Eersel schreef prompt een brief naar het Provinciaa­l Comité. “Ik vond dat ik dat moest doen”, zegt Van Eersel. “Ik stel vast dat de gewestelij­ke reserven op een merkwaardi­ge manier werden ingedeeld. In het verleden werd rekening gehouden met A,B,C en D-ploegen. A-ploegen werden ingedeeld in een reeks met andere A-ploegen. Hetzelfde gold voor bijvoorbee­ld C-ploegen. Nu werd dat principe overboord gegooid en zijn er reeksen waarin A-ploegen het tegen C- en D-ploegen zouden moeten opnemen. Op die manier is er een niveauvers­chil waar niemand bij gebaat is. Blijkbaar heeft het Provinciaa­l Comité de reeksen op basis van een computerpr­ogramma samengeste­ld. Rekening houdend met slechts een aantal parameters, zoals de week waarin de thuiswedst­rijden geprogramm­eerd zijn en het uur waarop de ploegen spelen. Ik schreef andere clubs aan en zij sloten zich aan bij mijn opmerkinge­n.”

Op het Provinciaa­l Comité zijn ze ondertusse­n op de hoogte van het probleem. “Even geduld!”, zegt voorzitter Marc van Craen. “We werken aan een oplossing. De reeksen zullen nagekeken en aangepast worden. Blijkbaar is bij het computerpr­ogramma geen rekening gehouden met het specifieke niveau aangegeven door de clubs. Door elke reeks handmatig te bekijken en aanpassing­en te doen, komen we tegemoet aan de opmerkinge­n van de clubs.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium