Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We merken veel goede wil bij de automobili­sten”

Verkeer op Antwerpse snelwegen begint zich stilaan te ‘zetten’ na knip van de Leien

- (dvd)

Het verkeer begint zich, na de knip van de Leien, stilaan te ‘zetten’. Dat vernemen we bij het Vlaams Verkeersce­ntrum. “Er blijft een algemene drukte heersen, maar we merken veel goede wil bij de chauffeurs.”

Het Vlaams Verkeersce­ntrum hield de voorbije dagen nauwletten­d de impact van de knip van de Leien op de Antwerpse snelwegen in de gaten. “Algemeen is het tijdens de spits niet drukker geworden dan voor de knip”, zegt woordvoerd­er Peter Bruyninckx. “Wel slibt een aantal afritten op de Ring richting Kennedytun­nel merkbaar sneller dicht: die van Borgerhout en die van Berchem. Zeker in Berchem, maar ook in Borgerhout, bestaat het gevaar dat het verkeer gaat aanschuive­n tot op de Ring en dat kan tot gevaarlijk­e situaties leiden. Om dat te vermijden, passen we de boodschapp­en op de dynamische signalisat­ieborden en op de tekstkarre­n aan en raden we het verkeer aan om de afrit Zuid te nemen en zo richting Singel te rijden. Het goede nieuws is dat ons advies gevolgd wordt: nadat we de signalisat­ie hebben aangepast, zien we de druk op de afritten Borgerhout en Berchem doorgaans snel afnemen.”

Ook op de E34/N49 vanuit Knokke, waar er de eerste dag na de knip grote problemen ontston- den richting Waaslandtu­nnel, passen de automobili­sten hun route nu aan. “Dinsdag passeerden er aan de afrit van de E34 (de

expresweg, red.) richting Waaslandtu­nnel 230 voertuigen per halfuur”, zegt Bruyninckx. “De dag erop waren dat er al een pak minder: 130 per halfuur. Veel automobili­sten volgen het advies om zo lang mogelijk op de Ring te blijven en dan de juiste toegangspo­ort te kiezen.”

Ook de park and ride-parkings worden nu meer gebuikt. Die van Melsele en Kleine Bareel waren gisteren voor drie vierde gevuld. “Maar er is nog plaats, dus de oproep om ze te gebruiken, blijft gelden”, aldus Bruyninckx.

 ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS ?? De Leien in Antwerpen zijn sinds maandag ‘geknipt’. Dat zorgde eerst voor verkeershi­nder, maar het Vlaams Verkeersce­ntrum stelt vast dat die nu niet groter is dan voorheen.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS De Leien in Antwerpen zijn sinds maandag ‘geknipt’. Dat zorgde eerst voor verkeershi­nder, maar het Vlaams Verkeersce­ntrum stelt vast dat die nu niet groter is dan voorheen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium