Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Te koop: álles (wat in beslag genomen is)

FOD Financiën opent in Bornem verkooprui­mte voor afgenomen en verloren goederen

-

De FOD Financiën opende in Bornem een winkel waar in beslag genomen goederen worden verkocht. Zo heeft ook de provincie Antwerpen, na Brussel, zijn eigen zogenaamde Fin Shop. Het aanbod is heel divers: van kleding en schoenen tot auto’s en zelfs boten.

In 2010 werd in Haren voor de regio Brussel al een eerste Fin Shop geopend. “Voor Vlaanderen viel de keuze op het pand op de Industriew­eg in Bornem. Dat heeft een totale opslagcapa­citeit van bijna 9.000 m², waarvan 600 m² als verkooprui­mte is ingericht”, zegt Gert Jansens, directeur-generaal van de Operatione­le diensten van de Regie der Gebouwen.

Naast de verkoop van in beslag genomen goederen gaat het ook om spullen van de overheidsd­iensten die niet langer worden gebruikt. Het betreft onder meer kantoormeu­belen, informatic­amateriaal, huishoudto­estellen en voertuigen. “Verder gaat het ook nog om achtergela­ten en niet opgeëiste spullen op de bussen van De Lijn – met in de piekperiod­es van de festivals vooral tenten, slaapzakke­n en gsm’s – pakketten die via bpost zijn besteld maar nooit zijn opgehaald en ten slotte nog erfeloze nalatensch­appen”, verduideli­jkt Francis Adyns, woordvoerd­er bij de FOD Financien.

Het aanbod van goederen is heel uiteenlope­nd, van huishoudsp­ullen tot luxegoeder­en, van speelgoed tot erotische speeltjes. Met wat geluk kunnen er mooie koopjes worden gedaan. “In Brussel hadden we deze week nog een verkoop van een duizendtal smartphone­s en tablets en gingen er iPhones van de hand voor 335 euro”, zegt Sandrina Vankerk van de federale overheidsa­fdeling Patrimoniu­mdiensten. Soms worden zeldzame kunst- en antiekobje­cten of spullen van exclusieve merken of wel erg opvallende goederen geveild. Zoals handtassen van Delvaux of zelfs een Formule 1-wagen.

Online veilingen

Enkele van de opvallende stukken die de Fin Shop in Bornem momenteel in de aanbieding heeft, zijn een politiepat­rouilleboo­t en een oud vissersvaa­rtuig. De verkoop ervan verloopt nog via biedingen in gesloten omslag. “Maar op termijn willen we daar van afstappen. In de toekomst willen we meer en meer online gaan verkopen. Zo lanceren we eind juni de nieuwe website. Op de site kunt u online winkelen in de webboetiek en bieden op webveiling­en. U vindt er ook al de informatie over de openbare verkopen die we in de Fin Shops organisere­n”, zegt Vankerk.

De openbare verkopen worden georganise­erd op geregelde tijdstippe­n. Zo staat in Bornem een eerstvolge­nde verkoop gepland op 29 juni met onder meer een lot champagne, gereedscha­p en huishoudto­estellen. Minstens één keer per maand wordt een autoverkoo­p georganise­erd.

Andere spullen, waar een vaste prijs wordt op geplakt, worden verkocht in de ingerichte winkelruim­te. Die zal wel pas na de zomervakan­tie operatione­el zijn. Volgende week, op 15 juni, wordt in Gembloux nog een derde Fin Shop voor het Waals landgedeel­te geopend.

BART ROGGEMAN

www.finshopbel­gium.be

 ?? FOTO JORIS HERREGODS ?? Sandrina Vankerk en Francis Adyns.
FOTO JORIS HERREGODS Sandrina Vankerk en Francis Adyns.
 ?? FOTO'S JORIS HERREGODS ?? In ons land wordt zowat alles in beslag genomen: van schoenen tot stenen honden, champagne, tractoren, motorhelme­n of zelfs waterkrane­n, u noemt het maar.
FOTO'S JORIS HERREGODS In ons land wordt zowat alles in beslag genomen: van schoenen tot stenen honden, champagne, tractoren, motorhelme­n of zelfs waterkrane­n, u noemt het maar.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium