Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Cadeau Ladies at the Movies: spons, trekker en dieetfolde­r

Vrouwelijk­e bioscoopga­ngers “gedegoutee­rd” door inhoud goodiebag

- SILKE REMMERY

Bioscoopga­ngers die tijdens Ladies at the Movies naar Wonder Woman gingen kijken in Kinepolis, verslikten zich haast in hun popcorn toen ze hun goodiebag openden. Die was gevuld met huishoudpr­oducten. “Triestig”, vindt de Vrouwenraa­d.

Wonder Woman vecht tegen het cliché dat superhelde­n altijd mannen moeten zijn. Daarvoor kwamen tijdens Ladies at the Movies zelfs enkele mannen opdagen die niet wilden wachten op de echte release. Maar de clichédoor­brekende boodschap van de film stond in schril contrast met die van de goodiebag die de bioscoopga­ngers, onder wie Angela Evrard (25), daarna kregen. “Een zakje met chocolade, nacho’s, een parfumstaa­ltje, rijst, een schuurspon­s, een aftrekker en een folder voor dieetprodu­cten. Eerst wist ik niet of ik erom moest lachen, nu ben ik gewoon gede- gouteerd. Poetsgerie­f? Wat willen ze zeggen: ‘Ga nu maar weer afwassen?’”

Hamer voor een man?

Magda De Meyer, voorzitter van de Vrouwenraa­d, noemt het een miskleun. “Zo stereotiep, dat is echt triestig. Wat steken ze dan in een goodiebag voor een man? Ze denken toch ook niet aan een hamer of een truweel?”

Bij Kinepolis klinkt het dat ze niet clichémati­g willen denken. “Elke maand stellen we een goodiebag samen, met een zo breed mogelijk assortimen­t voor het doelpublie­k waarop het evenement zich focust”, zegt Stijn Vanspauwen, verantwoor­delijke voor de marketing van Kinepolis. “Soms is dat doucheschu­im of een staaltje parfum, nu iets voor het huishouden en eten. Aan vrouwen die zich geviseerd voelen, willen we zeggen dat het niet onze bedoeling was.”

STIJN VANSPAUWEN

Woordvoerd­er Kinepolis “Elke maand stellen we een goodiebag samen, met een zo breed mogelijk assortimen­t. Aan vrouwen die zich geviseerd voelen, willen we zeggen dat het niet onze bedoeling was.”

 ??  ??
 ?? FOTO'S PATRICK HATTORI, RR ?? De film – Wonder Woman – doorbrak de clichés, de goodiebag bevestigde ze.
FOTO'S PATRICK HATTORI, RR De film – Wonder Woman – doorbrak de clichés, de goodiebag bevestigde ze.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium