Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Foodtrucks en dj’s palmen dit weekend Hof De Bist in

- (ladr)

Foodtruckf­estival BusKruid trekt naar Hof De Bist in Ekeren. Verschille­nde foodtrucks strijken er dit weekend van vrijdag tot zondag neer, vergezeld door livemuziek en dj’s.

Het culinair Explosief Festival Bus-Kruid komt dit weekend naar het park Hof De Bist in Ekeren om samen met het district Ekeren en cultuurcen­trum 252 de start van het nieuwe cultuursei­zoen te vieren. Vorig jaar vond de eerste editie van het foodtruckf­estival plaats in Antwerpen ter gelegenhei­d van vijf jaar MAS. Foodtrucks van dienst dit weekend zijn Jean Sur Mer, Bunbus, Ons Lucy, Karavaan, Frieterij, Otto Pizza, Ribs & Brisket, FoodtruckC­onrad, Mission Massala en Spithouse. Vrijdag en zaterdag staan er ook verschille­nde live bands en dj’s geprogramm­eerd, onder andere Société Anonyme, Turntable Dubbers en Mannix. Vrijdag vindt ook de tentoonste­lling Ik Was Er

bij plaats, die terugblikt op het afgelopen cultuursei­zoen. Voor de kleintjes is er op zondag ook animatie voorzien.

“Bij Bus-Kruid staan kruiden centraal”, zegt medeoprich­ter Toon De Bock. “We proberen enerzijds in te zetten op kwalitatie­ve foodtrucks en anderzijds op kruiden en een groene inkleding. Zo kwam de bekende kruidenman Wim Maes vorig jaar zijn kruiden verkopen tijdens de editie in Antwerpen. Wie wil, kan dit jaar kruidenpot­jes van Belgische kruidenkwe­kerij Vegobel kopen.”

Bierpairin­gs

Naast kruiden krijgen ook dranken dit weekend een plekje bij het foodtruckf­estival. “Aan onze bar kun je niet enkel wijn degusteren, of proeven van onze cocktails, de menukaarte­n van de foodtrucks zijn ook voorzien van bierpairin­gs”, zegt Toon. “Bij elk gerechtje lees je welk bier er het beste bij past.”

 ??  ?? BusKruid, dat vorig jaar plaatsvond aan het MAS, trekt dit jaar naar Ekeren. “Kruiden staan centraal”, klinkt het.
FOTO RR
BusKruid, dat vorig jaar plaatsvond aan het MAS, trekt dit jaar naar Ekeren. “Kruiden staan centraal”, klinkt het. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium