Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Beats, The Beast en The Mountain

- LYNN DHAEYERE www.summerfest­ival.be

We gaan Summerfest­ival nieuw leven inblazen”, beloofden de nieuwe organisato­ren van het Antwerpse festival enkele maanden geleden al. Met onder meer een grote sportzone, nieuwe samenwerki­ngen met Antwerpse restaurant­s en enkele opvallende gasten houden ze woord. Een overzicht.

The Mountain

Game of Thrones- fans, opgelet:

b The Mountain komt naar Summerfest­ival! De IJslandse acteur Hafbór Júliús Björnsson, een exbasketba­ller die meermaals werd uitgeroepe­n tot Sterkste Man van Europa, speelt in de populaire reeks Ser Gregor Clegane. De reus van 2,06 meter en 180 kilogram zal op zaterdag 1 en zondag 2 juli enkele bootcampse­ssies leiden. De bezoekers kunnen zich dus laten afbeulen door de meest gevreesde krijger van Westeros. Zij die het aandurven, krijgen ook de kans om op de foto te gaan met de acteur. De komst van The Mountain is een gevolg van de samenwerki­ng die Summerfest­ival aangaat met FACTS, de halfjaarli­jkse beurs rond fantasy en comics.

Björnsson is niet het enige bekende gezicht op Summerfest­ival. Ook Temptation Island- verleider Alex en Belgium’s Got Talent- danser Bruce Blanchard komen een bootcamp geven.

O’Rèn

Zoals elk groot festival heeft Summerfest­ival al enkele jaren een eigen kledinglij­n, die nu nieuw leven wordt ingeblazen. “Onze eigen mensen Laurence Morel en Laura Praet hebben een nieuwe collectie ontworpen. Met slogans als ‘Forever on Vacation’, ‘Kiss Kiss Bang Bang’ en ‘Sunkissed’ willen we de bezoekers in alle opzichten doen stralen”, vertelt organisato­r Wim Van Der Borght.

Voorts hebben de organisato­ren van Summerfest­ival Nathan Murillo en Michael Wauman van het Antwerpse modemerk O’Rèn gevraagd om een sweater te ontwerpen. “Daarbij werden we geïnspiree­rd door het gevoel van vrijheid. Dat heeft voor ons namelijk alles te maken met zelfexpres­sie, weten waarvoor je staat en werk maken van je dromen”, vertelt Murillo. Op de sweater staat ‘It’s Time For A Revolution’. “Een verwijzing naar de ‘ happy hobo’ die eigen is aan Ibiza, de vakantiebe­stemming bij uitstek voor jongeren die dromen van een onvergetel­ijke trip”, zegt Van Der Borght nog.

Cashloos betalen

Na Tomorrowla­nd schakelt ook Summerfest­ival over op betalen zonder cash. “We doen dat om drie redenen. Ten eerste voor de veiligheid. Er wordt wel eens wat gestolen op een festivalte­rrein, of mensen verliezen hun portemonne­e. Het systeem werkt ook efficiënte­r aan de kassa. Onze medewerker­s moeten geen wisselgeld teruggeven en er gebeuren minder fouten, zoals mensen die te veel of te weinig betalen. Alles wordt ingegeven door de medewerker­s en via een scanner wordt het bedrag van het polsbandje van de bezoeker gehaald”, legt de organisato­r uit.

“Het nieuwe systeem is ook minder vervuilend. We werken niet meer met bonnetjes. Om onze ecologisch­e voetafdruk nog kleiner te maken, werken we vanaf nu ook met ‘ecocups’. Alle dranken worden in ecologisch­e bekers geschonken. De bezoekers moeten statiegeld betalen voor zo’n beker en zullen die dus minder snel op de grond gooien.” Antwerpse restaurant­s Wie de afgelopen jaren op Summerfest­ival is geweest, weet dat het culinaire aanbod zich beperkte tot frieten, hamburgers, pita en loempia’s. Dit jaar volgt een ware ommekeer. Summerfest­ival werkt samen met bekende Antwerpse restaurant­s

aan een

zo divers mogelijk aanbod. Zo kunnen bezoekers genieten van de pasta’s van Bavet, de gehaktball­en van Balls & Glory, de verfijnde frieten van de Frieterij en de pizza’s van Capriani.

The Beast

Na al dat eten krijgen festivalga­ngers ook de kans om aan hun lijn te werken. Naast de bootcampse­ssies zijn er ook yogasessie­s, bokslessen van Daniëlla Somers en American Footballle­ssen. In de ‘fun zone’ kunnen actieve bezoekers bovendien The Beast bedwingen, het grootste springkast­eel ter wereld. Ook lollig: een surf simulator en een spelletje ‘ bubble soccer’.

Zes podia

Omdat Summerfest­ival meer wil inzetten op beleving en sport, gaat de schaar in het aantal podia. Er zijn ‘slechts’ zes podia te vinden op het festivalte­rrein, maar het muzikale aanbod is nog nooit zo divers geweest. Elk podium heeft een eigen genre, en er wordt niet meer met een hoofdpodiu­m gewerkt. Naast de populaire dancemuzie­k zijn er ook podia voor hardstyle, hiphop en r&b, drum & bass en techno. Grote namen op de affiche zijn onder andere Martin Solveig, MATTN, Bonzai All Stars, Woodie Smalls, Boef en Kraantje Pappie. Een buitenbeen­tje in de line-up is Van Echelpoel. De Kempenaars komen op Linkeroeve­r een exclusieve dj-set brengen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? The Beast: het grootste springkast­eel ter wereld is 272 meter lang en heeft 2 miljoen liter lucht nodig.
FOTO VFORMATION
The Beast: het grootste springkast­eel ter wereld is 272 meter lang en heeft 2 miljoen liter lucht nodig. FOTO VFORMATION
 ??  ??
 ??  ?? De Frieterij, een van de nieuwe culinaire partners van Summerfest­ival.
FOTO WIM KEMPENAERS
De Frieterij, een van de nieuwe culinaire partners van Summerfest­ival. FOTO WIM KEMPENAERS
 ??  ??
 ??  ?? Uit de kledingcol­lectie van Summerfest­ival.
FOTO'S KIONI
PAPADOPOUL­OS
Uit de kledingcol­lectie van Summerfest­ival. FOTO'S KIONI PAPADOPOUL­OS

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium