Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We beseffen vaak niet hoe gelukkig we zijn”

- WARD BOSMANS

Liefst 41 operaties in 17 jaar kreeg David Van Der Beken (44) uit Willebroek te verwerken. Zanger Udo, die elke donderdag door Joepresent­atoren Raf Van Brussel en Rani De Coninck op pad wordt gestuurd om mensen te verrassen met een persoonlij­k lied, werd er gisteren stil van. “We beseffen vaak niet hoe gelukkig we zijn.”

David Van Der Beken maakte 17 jaar geleden een ongeval mee dat zijn leven compleet zou veranderen. Sindsdien werd hij liefst 41 keer geopereerd. Recent was er nog een zware ingreep waarbij zijn onderbeen werd geamputeer­d. Ondanks al die tegenslage­n blijft hij positief in het leven staan en gaat hij er elke keer opnieuw met volle moed tegenaan.

David is bij OVAM in Mechelen de collega van Els Van Frausum (39). Ze zitten er allebei op de administra­tie van de milieuverg­unningen. Voor Els is David veel meer dan een collega, hij werd een goede vriend. Els bewondert de wilskracht en het doorzettin­gsvermogen van David en schakelde daarom de Joedj’s in.

En dus kwam Udo de man gisteren bij hem thuis in Blaasveld verrassen met een persoonlij­k lied; een eigen versie van Marco Borsato’s Mooi. De zanger was zelf ook “gepakt” door het verhaal van David, die hij “een voorbeeld voor heel veel mensen” noemde.

“We maken ons druk om kleine dingen. Als je dan iemand tegenkomt als David en je ziet hoe positief hij in het leven staat, dan word je weer met de voeten op de grond gezet. We beseffen vaak niet hoe gelukkig we zijn. Ik vind zijn wilskracht bewonderen­swaardig.”

David zelf blijft heel nuchter onder de omstandigh­eden. “Je hebt altijd een keuze in het leven. Je kan blijven zeuren over het verleden, of je kan positief zijn en naar de toekomst kijken. Ik was blij verrast toen Udo hier plots voor de deur stond. Ik wist van niks.”

Momenteel gaat het goed met David. Binnenkort krijgt hij een prothese en kan hij aan een nieuw hoofdstuk in zijn leven beginnen. “Ik hoop dat ik eindelijk van alle pijn verlost ben en dat ik weer zal kunnen stappen. Ik ben een echte ‘kakker’ en ik wil zo snel mogelijk terug gaan supportere­n voor Malinwa.”

DAVID VAN DER BEKEN

Joeluister­aar ‘‘Je hebt altijd een keuze in het leven. Je kan blijven zeuren over het verleden, of je kan positief zijn en naar de toekomst kijken.’’

 ??  ??
 ??  ?? FOTO'S RR Udo aan de piano, en met David en diens collega Els: “Als je ziet hoe positief iemand als David in het leven staat, dan word je weer met de voeten op de grond gezet.”
FOTO'S RR Udo aan de piano, en met David en diens collega Els: “Als je ziet hoe positief iemand als David in het leven staat, dan word je weer met de voeten op de grond gezet.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium