Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Vergelijk me nu niet met Kittel, Greipel of Degenkolb”

-

“Ik ben Phil Bauhaus en wens niet vergeleken te worden met Greipel, Kittel of Degenkolb. Als ik aan het einde van mijn carrière het palmares heb bijeen gesprint van Greipel of Kittel, dan zal ik een gelukkig man zijn.”

Zo presenteer­de de Duitse spurtwinna­ar van Mâcon zich gisteren in het stadhuis aan de internatio­nale media. Na Koen Bouwman (LottoNL - Jumbo) was deze Bauhaus de tweede verrassing in drie dagen tijd.

U hoeft zich niet te schamen indien de naam van de amper 22-jarige prof van Sunweb niet meteen een belletje doet rinkelen. Bauhaus is een Duitser die bij BoraArgon 18 vertrok toen wereldkamp­ioen Sagan en co daar tekenden. Hij is een derdejaars­prof die Tom Dumoulin in de Giro tot rit zeventien hielp en tussendoor al eens vierde en vijfde werd in de schaarse Italiaanse sprinten. Gisteren was het zijn vijfde overwinnin­g als prof. De vier andere behaalde hij in Portugal, Azerbeidzj­an en de Ronde van Denemarken. In Nokere Koerse viel hij twee keer in drie jaar tijd net naast het podium.

“Ik ben een buurman van André Greipel”, stelde Bauhaus zich voor. “We trainen veel samen, ’s winters toch. André is een fantastisc­he kerel. Ik hoop dat ik de dag dat ik ook zoveel overwinnin­gen heb even bescheiden ben als hij nu nog is. We schelen twaalf jaar, maar hij gedraagt zich nog altijd als een jongen die net om de hoek komt kijken.”

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? En of Phil Bauhaus zijn vreugde mag uitschreeu­wen. De onbekende Duitser sprintte zich zowaar even uit de anonimitei­t.
FOTO PHOTO NEWS En of Phil Bauhaus zijn vreugde mag uitschreeu­wen. De onbekende Duitser sprintte zich zowaar even uit de anonimitei­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium