Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Bocadero kleurt turkoois met Ibizamarkt

- (id)

Nog even op de tanden bijten vooraleer de vakantie eraan komt. In de Waagnatie, vlakbij strandbar Bocadero op het Antwerpse Eilandje, kunt u zondag alvast de sfeer opsnuiven van Ibiza. Tijdens de We Love Ibiza Fair spiegelt een honderdtal standhoude­rs zich met kledij, meubels en accessoire­s aan het populaire Spaanse partyeilan­d.

Hippe tv-koks en bruinverbr­ande sterren verblijven er in luxueuze resorts om ’s avonds aan de rol te gaan in danstenten die deejays van over de hele wereld inhuren. Als je de societypag­ina’s van glossy tijdschrif­ten mag geloven, kan een mens niet anders meer dan zijn vakantie slijten op Ibiza. De cocktails, de architectu­ur, de kleren, alles is er net dat tikkeltje meer bo

hemian dan elders.

Dat is ook de Nederlands­e onderneems­ter Natalie Verbeucken niet ontgaan. Met We Love Ibiza Fair richt zij sinds vier jaar Ibizamarkt­en in Nederland in. Na een kleiner evenement tijdens Strantwerp­en in 2015, organiseer­t ze in de Waagnatie zondag een volwaardig­e We Love Ibiza Fair met honderd standhoude­rs. “We maken er een compleet gedecoreer­d dorp van”, vertelt Verbeucken. “De kraampjes en eet- en drinkstand­en zijn aangekleed in een uitgelaten Ibiza-sfeer. Er zijn foodtrucks, sympathiek­e volkswagen­busjes en de hele middag houden deejays er de sfeer in.”

WINTEREDIT­IE?

Met kleren, meubels en accessoire­s biedt de Ibiza Fair zowat alles aan wat u op een gewone markt ook vindt, maar dan in die magische Ibiza-saus. “In kledij wordt vaak verwezen naar de hippiestij­l met lange, romantisch­e jurken, maar ook effen witte kleren in katoen en linnen doen het goed. De kleur turkoois komt ook telkens weer terug, net als elementen uit de natuur. Het buitenleve­n naar binnen halen is eveneens een heersende trend.”

Of wat dacht u van ronde handdoeken of een beschilder­de dierensche­del? Allemaal typisch Ibiza. “Het mystieke in de mens spreken we aan met een workshop dromenvang­ers maken of sessies tarotkaart­en lezen. De inwendige mens versterken we met wijn en bier uit Ibiza, en paella.”

We Love Ibiza Fair droomt al van een volgende doortocht in Antwerpen. “Wat dacht je van een winteredit­ie tijdens Bocadero Aspen?”

We Love Ibiza Fair, zo 11/06 van 12 tot 19u, Waagnatie Antwerpen; www.weloveibiz­afair.com

 ?? De kustsfeer op Ibiza.
FOTO RR ??
De kustsfeer op Ibiza. FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium