Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Martinez vreest slappe start

-

Bondscoach Roberto Martinez wilde gewoontege­trouw niets over zijn opstelling zeggen. Hij sloot wel uit dat hij met het duo LukakuBats­huayi, dat het zo goed deed tegen Tsjechië, aan de aftrap komt.

“Met twee aanvallers spelen is een goede optie voor als het nodig is, maar dat is niet meteen de bedoeling nu”, sprak de coach. “Het ging inderdaad goed. Zeker met Michy Batshuayi die zo goed in vorm is. Dat probeersel tegen Tsjechië was echter meer om nog een mogelijk systeem uit te testen dan om werkelijk zo aan de wedstrijd tegen Estland te beginnen. Het hangt van de tegenstand­er en het moment in de wedstrijd af of we dat systeem ook echt gaan gebruiken.”

De focus werd naar zijn team gedraaid. Het draait voor de Spanjaard slechts om één ding: winnen.

“De drie punten zijn het enige belangrijk­e. Pas over twaalf maanden begint het WK. Dat is een eeuwigheid in voetbal. We hebben nog genoeg tijd om te sleutelen. We hebben hierna nog uitwedstri­jden in Bosnië en Griekenlan­d, dus moeten we deze uitwedstri­jd zeker winnen. Het resultaat is het allerbelan­grijkste. Ik wil dat de spelers de focus behouden, de mentalitei­t opbrengen om op dit moeilijk moment van het seizoen toch nog tot het uiterste te gaan. Behalve Axel Witsel en Laurent Ciman trekt zaterdag iedereen op vakantie. Dat is een zorg, dat geef ik toe. Iedereen moet het belang van dit duel inzien. Van onze instelling zal het resultaat afhangen. Waar ik het meest voor vrees, is de start van de wedstrijd. Zoals Estland de wedstrijd eindigde tegen Kroatië, zal het vertrouwen hebben. Het heeft tactisch enkele kleine dingetjes bijgesteld. Allemaal goed en wel. Het wordt voor ons alleen maar makkelijke­r als we een goede start hebben.”

Veld “nog niet perfect”

De bondscoach maakte zich woensdag nog zorgen om het veld. Gisteren trainden de Duivels op het terrein van het A. Lecoq-stadion. Eén gebied rond het doel was verboden terrein om de akker niet verder te beschadige­n.

“Ze hebben het veld zo goed mogelijk in orde gebracht. De mensen hebben hier hard gewerkt. Het is nog niet perfect, maar kom, we zullen er moeten op spelen. Het weer gaat ons helpen. Het is regenachti­g en dat betekent dat het veld er vochtig zal bijliggen. Dat is altijd een positieve zaak.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium