Gazet van Antwerpen Stad en Rand

UW MENING

-

Bondgenoot­schapslijs­t Wouter Van Besien doet een oproep aan alle Antwerpena­ren om samen na te denken over hoe het verder moet met Antwerpen. Zijn goed recht, maar kom er dan ook voor uit dat dit campagnevo­ering is voor de verkiezing­en in 2018 en leg niet de verantwoor­delijkheid bij de man in de straat. Heeft de linkse vleugel de stad niet sinds mensenheug­enis bestuurd? Dan het is het wel eenvoudig de zwartepiet door te schuiven naar het huidige bestuur.

PAUL DE WILDE

Redders van de mobiliteit Elke twee dagen verschijnt er wel een lezersbrie­f over het baldadige gedrag van de ‘fietsterro­risten’. Maar dit gedrag is meestal niet het gevolg van slechte wil. Wanneer fietsers over voetpaden rijden, toont dat aan dat de infrastruc­tuur ontoereike­nd is. Als ze het verkeersli­cht negeren, is dat misschien het gevolg van de afstemming van de lichten (op maat van de auto). De hele stadsinfra­structuur is opgebouwd rond het wegennet voor wagens. Nochtans is de fiets het meest aangewezen vervoersmi­ddel. In plaats van fietsers te beschouwen als paria’s van het verkeer, zou men ze beter erkennen als redders van de mobiliteit.

BART GOEVAERTS, ANTWERPEN

Samusocial Graag schoon schip maken met deze vrij veel voorkomend­e politieke cultuur van ‘veel verdienen is niet genoeg’, zoals we deze week weer zagen bij de leden van de raad van bestuur van Samusocial. Gelieve deftige straffen (zoals hoge boetes) te geven in plaats van tevreden te zijn met ontslag van deze figuren. Uiteindeli­jk maken ze zeer zwaar misbruik van het vertrouwen van de bevolking.

DANNY VAN DEN VONDER, WAARLOOS

Sinksenfoo­r Ik kan Jeroen Meus bijtreden dat een kermis in een binnenstad thuishoort. Vraag is echter of er een draagvlak is om dat vijf weken toe te staan. De Sinksenfoo­r is allang geen klein kermisje meer. In deze vijf weken kwamen er in 2016 ongeveer 500.000 bezoekers. Kijk ik naar Soest, een Duits stadje met 47.000 inwoners, dan duurt de allerheili­genkermis in de binnenstad daar slechts vijf dagen. Ze hebben dan wel meer dan 1 miljoen bezoekers. Misschien daar eens wat inspiratie opdoen?

THEO VAN HOOF

Lezersbrie­f Yvan Mayeur De lezersbrie­f over Yvan Mayeur die gisteren in de krant stond, was niet afkomstig van Lucas Dewulf (zoals vermeld stond) maar wel van Patrick Bilcke uit Kontich. Onze excuses.

DE REDACTIE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium