Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Mijn hart gevolgd”

Amar Zouggaghi keert na twee jaar terug naar FT Antw erpen

- MARCEL BERNAERTS

Amar Zouggaghi keert terug naar FT Antwerpen, twee jaar nadat hij er met onenigheid was vertrokken. “De plooien zijn gladgestre­ken”, zegt de pocketspit­s, die na titels met HalleGooik en 't Knooppunt Amsterdam met Antwerpen op de hoofdprijs mikt.

Toen Amar Zouggaghi en Ahmed Sababti na het seizoen 20142015 FT Antwerpen verlieten voor rechtstree­ks concurrent Halle-Gooik, maakte dat veel emoties los. Maar amper twee seizoenen later keert de vlot scorende spits terug naar de vertrouwde stal, net als Mohamed El Fahsi, Abdelhak El Ghadaaoui, Aziz Hitou en Ahmed Sababti.

Ooit gedacht dat je zo snel zou terugkeren?

Amar Zouggaghi: “De reacties van bepaalde mensen hebben me destijds pijn gedaan. Op dat moment was ik ervan overtuigd dat Antwerpen verleden tijd was. Maar in maart was er een verheldere­nd gesprek met het bestuur van Antwerpen, waarin de plooien gladgestre­ken werden. Tot vorige week lag de focus nochtans bij Amsterdam en ging ik ervan uit dat ik daar mijn contract zou uitdoen.”

Wat heeft je doen beslissen om toch terug te keren naar FT Antwerpen?

“De lokroep was te groot. Antwerpen is en blijft mijn club. Omdat Aziz Hitou en trainer Carmelo Nieddu vertrokken bij 't Knooppunt, bleef ik ginds alleen achter. Mentaal leek het me vrij zwaar om iedere week drie keer in mijn eentje naar Amsterdam te rijden. En ook het familiale speelt een rol. Nu zal ik mijn kinderen weer elke avond in bed kunnen leggen. Dat was dit seizoen niet zo en ook dat begon te wegen.”

Speelde het feit dat meerdere exspelers terugkeren ook een belangrijk­e rol?

“Natuurlijk. Op het einde was ik de enige die nog in Nederland bleef. De anderen hebben serieus aan mijn vel gezeten om ook de stap terug te zetten. Toen de club met een voorstel kwam, heb ik niet echt getwijfeld. Ik heb mijn hart gevolgd en vooral naar het sportieve gekeken.”

Daarmee geef je aan voluit voor de prijzen te willen meedoen?

“We hebben ongeveer dezelfde groep als twee seizoenen geleden, toen we de titel op een haar na misten. De ervaring van de voorbije twee seizoenen bij andere topclubs nemen we mee. We zijn sluwer geworden. Ik vind dan ook dat we niet te bescheiden moeten zijn en durven te zeggen dat we met deze groep meedoen voor de titel.”

 ?? FOTO TOM GOYVAERTS ?? Amar Zouggaghi toont zijn kunsten.
FOTO TOM GOYVAERTS Amar Zouggaghi toont zijn kunsten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium