Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Ik kan ook assistent worden in eerste klasse”

Samir Beloufa (exGerminal Beerschot) begint zijn trainersca­rrière bij Mariaburg

- (hf)

Samir Beloufa (37) wordt trainer bij tweedeprov­incialer Mariaburg. Beloufa is niet de minste: hij heeft pakken ervaring als profvoetba­ller bij onder meer Germinal Beerschot. Bij Mariaburg begint hij aan zijn trainersca­rrière.

Beloufa was als voetballer een topper. Hij begon zijn carrière bij het Franse Cannes en vertoefde drie seizoenen bij AC Milan. Bij Germinal Beerschot brak hij echt door. Later speelde hij bij Bastia, Moeskroen, Westerlo en het Zweedse Helsingbor­g. Terug in België koos hij voor Olympic Charleroi, maar wegens problemen met de knie, die hem een grotere carrière kostten, moest hij na een paar maanden stoppen met voetballen.

Als trainer begin je bij Mari

b aburg onderaan de ladder?

Beloufa: “Klopt. Nadat ik mijn UEFA A-diploma had behaald, trainde ik de voorbije twee seizoenen de U17 en U21 van Mariaburg. Nu bood de club me de kans om hoofdtrain­er te worden, iets wat ik graag aanvaardde. Ik ben wel degelijk ambitieus. Met mijn diploma kan ik assistent worden in eerste klasse, maar ik wil het vak eerst helemaal onder de knie krijgen. Voetbal is mijn leven. Ik doe er alles voor.”

Je krijgt bij Mariaburg niet met profvoetba­llers te maken.

“Wie in het voetbal iets wil bereiken, moet altijd beter willen doen dan voordien. Die instelling verwacht ik van mijn spelers, op welk niveau dan ook. Ik kan de kwaliteite­n van mijn kern en de tegenstand­ers moeilijk inschatten en kan geen uitspraken doen over wat we mogen verwachten. Ik was verdediger in Italië. Daar leerde ik dat discipline heel belangrijk is. Als je de nul houdt, heb je al één punt in handen en volstaat één doelpunt voor winst. Dat wil ik mijn spelers inprenten. Tactiek en duelkracht vind ik heel belangrijk. Ik wil proberen spelers beter te maken en kijk er enorm naar uit.”

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium