Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Het is lastig om mijn stuur deftig vast te houden”

Shana Dalving wil twee weken na val starten in Kontich

- (mabe)

Shana Dalving, in het verleden redelijk succesvol op de piste, focust dit jaar opnieuw op de weg. De 22jarige inwoonster van Brecht kende een degelijke start, maar een zware val strooide roet in het eten.

“Veertien dagen geleden viel ik zwaar in Malderen”, zegt Dalving, die de weken voordien constant in de top tien reed en zilver pakte in het provinciaa­l kampioensc­hap in Pulderbos. “Ik verstuikte mijn pols, mijn ligamenten zijn zwaar geraakt. Daardoor is het lastig om mijn stuur deftig vast te houden. Vooral bij het optrekken is de pijn soms niet te harden.”

“Maandag startte ik in De Pinte, maar problemen aan de rug, ver- moedelijk een gevolg van de val, deden me vervroegd afstappen. De teleurstel­ling was groot. Een bezoek aan de osteopaat bracht soelaas, zodat de kans bestaat dat ik vanavond toch aan de start kom. Al wordt het een dubbeltje op zijn kant.”

Dalving hoopt Kontich te halen. “Het is dicht bij huis en naar verluidt zitten er niet al te veel bochten in het parcours. Dat maakt dat ik mijn pols en rug niet veel zal belasten. Ik hoop te kunnen starten om zo de nodige kilometers af te werken met het oog op het Belgisch kampioensc­hap in Antwerpen over drie weken.”

Vrouwen in Kontich: start om 18.30u, de rensters leggen 99,6 km af, verdeeld over 12 ronden van 8,3 km.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium