Gazet van Antwerpen Stad en Rand

BorgerBlad

Borgerhout­se buurtkrant is nog maar enkele maanden oud

-

De jongste telg in het aanbod Antwerpse wijkkrante­n is nog maar enkele maanden oud:

BorgerBlad. En zoals de naam doet vermoeden, is het voortaan de buurtgazet van Borgerhout.

Het eerste nummer, dat maar liefst 25 pagina’s kleurrijke primeurs bevatte, verscheen in februari en werd gemaakt door tientallen vrijwillig­ers. Bedoeling is driemaande­lijks te verschijne­n en het district in al haar diversitei­t te belichten: geschieden­is, sport, actualitei­t, cultuur, natuur... Bekende Borgerhout­enaars trekken mee aan de kar, zoals Barbara Rottiers van Radio 1 en comedian Kamal Kharmach. Maar iedere inwoner van het district mag en kan zijn bijdrage leveren. Nieuwtjes sprokkelen, artikels schrijven, foto’s maken of het Borgerblad mee helpen verspreide­n in de 23.000 brievenbus­sen van de buurt.

Wijken verbinden

“Het is een heel proces geweest”, vertelt communicat­ieverantwo­ordelijke Bianca De Wolf. “In amper drie maanden tijd vonden we een ploeg van vrijwillig­ers, een kernredact­ie en de steun van het district. De kernredact­ie moest ook op elkaar ingespeeld raken. Toch ligt het blad er nu en zijn we heel tevreden over het resultaat. Het zal alleen maar beter worden.”

Verbinding moet het sleutelwoo­rd zijn van deze buurtkrant. “We willen ook de aandacht vestigen op wijken die minder aan bod komen”, zegt Bianca. “Ik denk aan de Tuinwijk of de woonblokke­n aan muziekcent­rum Trix. Borgerhout is dichtbevol­kt, heeft jonge en oude inwoners, diverse culturen en verschille­nde wijken. Het is onze uitdaging om dat allemaal met elkaar in verbinding te brengen.”

 ??  ?? Borgerblad
e lezers houden het
boven
Borgerblad e lezers houden het boven

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium