Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Dit kun je toch geen wérk noemen?”

- JO DE RUYCK

KAMPIOENEN­FILM

Als de ploeg van FC De Kampioenen op reis gaat voor een film, valt Jacques ‘DDT’ Vermeire uit de boot. “Of ik dat erg vind? Natuurlijk niet, ik heb nog twee kinderen thuis”, zegt de komiek die aan de Belgische opnames van de derde Kampioenen­film is begonnen.

Nagenoeg alle acteurs van FC De Kampioenen draaiden een paar weken geleden in Zuid-Afrika al een resem scènes voor de derde speelfilm. Wie evenwel thuis bleef, was Jacques ‘DDT’ Vermeire (66), simpelweg omdat hij in het verhaal van FC De Kampioenen

Forever niets te zoeken heeft in Afrika. Ook bij de tweede Kampioenen­film,

Jubilee General, die even naar Thailand verkaste, stond er in het scenario geen Azië op het menu voor DDT.

“Of ik mezelf dan een pechvogel vind? Welnee, ik zat er echt niet op te wachten een maand weg te zijn naar Zuid-Afrika. Vergeet niet dat mijn zoon en dochter nog altijd bij me thuis wonen”, zegt Vermeire.

Eigen voetbalplo­eg

Nu de opnamen in België gestart zijn, is DDT er evenwel opnieuw bij en dat zullen de Kampioenen geweten hebben. Gisteren werd er gefilmd bij het nieuwe café van Pascalleke – herinner u dat het vorige op het einde van Jubi

lee General werd opgeblazen – in Meldert, nabij Aalst. DDT liet er prompt zien dat hij nog een rekening te vereffenen heeft. “De garagist is erin geslaagd aan te tonen dat hij door een proceduref­out onterecht in de cel heeft gezeten. Met de fikse schadeverg­oeding die hij daaraan overhield, is hij een welstellen­d zakenman geworden. Mooie garage, dure auto’s, zelf keurig in het pak”, vertelt regisseur Jan Verheyen. “En wat doet elke zichzelf respectere­nde ondernemer in Vlaanderen? Juist, zichzelf een voetbalplo­eg aanschaffe­n.”

Met zijn eigen ploeg wil DDT de ‘potstamper­s’ van FC De Kampioenen definitief onder de zoden schoffelen, hoewel dat aanvankeli­jk niet zo lijkt. “DDT kwam in de vorige film onder het puin van het café terecht en de schok lijkt hem als mens te hebben veranderd. Schijn, want DDT zint op wraak”, zegt Vermeire die deze dagen van de ene filmset naar de andere hupt. “In Rotterdam draai ik ook de nieuwe K3-film waarin ik mijn rol van Marcel herneem. De komende vijf weken ben ik uitsluiten­d met film bezig en momenteel pendel ik heen en weer tussen Nederland en Vlaanderen.”

Ook daarna wordt het niet meteen rustig voor de komiek. “Op de Gentse Feesten starten we met een reeks speciale uitvoering­en van De Drie Wijzen. Die productie gaat 1, 2, 3 Wijzen is On

beleefd heten. De spelformul­e blijft, maar samen met Gerty Christoffe­ls, Walter Grootaers en Kurt Van Eeghem verwerk ik ook sketches, imitaties en moppen in de voorstelli­ng.”

“Rol van mijn leven”

Niet te druk voor een man van 66? “Welnee, dit kun je toch geen werken noemen? DDT spelen is de rol van mijn leven en na al die jaren nog altijd puur plezier.”

Dat plezier duurt nog tot 5 juli, wanneer de spots op de set van FC De Kam

pioenen Forever worden gedoofd. “De komende weken draai ik onder meer nog in mijn fonkelnieu­we garage in Eeklo, in Sint-Niklaas volgt een gevangenis­scène en ten slotte filmen we ook op Stayen, het stadion van voetbalclu­b Sint-Truiden.” Twee keer raden wat daar zal worden gedraaid.

 ?? FOTO MARC GYSENS ?? Jacques Vermeire op de set van FC De Kampioenen Forever: “DDT spelen is de rol van mijn leven.”
FOTO MARC GYSENS Jacques Vermeire op de set van FC De Kampioenen Forever: “DDT spelen is de rol van mijn leven.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium