Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Januzaj slaat deur Manchester United dicht

Rode Duivel wil alleen definitiev­e verkoop, het liefst aan Franse of Italiaanse topclub

- BART LAGAE

Het is tot een definitiev­e breuk gekomen tussen Manchester United en Adnan Januzaj. De Red Devils wilden de Kosovaarse Belg verkopen met een terugkoopo­ptie aan Real Sociedad, maar daar kan volgens de familie Januzaj geen sprake van zijn. De Januzajs zijn ontgoochel­d in de handelwijz­e van United en sturen aan op een definitiev­e verkoop.

Het einde van het sprookje. Dat is het vertrek van Adnan Januzaj bij Manchester United. De Brusselaar trok met zijn Kosovaars-Albanese familie in 2011 van Anderlecht naar Manchester. Sir Alex Ferguson was een grote fan en Ryan Giggs, toen nog speler, bekommerde zich om het talent.

In het seizoen 2013-2014 debuteerde Januzaj voor de eerste ploeg van United en werd hij het lichtpunt in een donker seizoen onder David Moyes. Zijn snelle ontbolster­ing leverde hem zelfs een WK-selectie op.

Drie jaar later is het stil geworden door Januzaj. Zowel Louis van Gaal als diens opvolger José Mourinho had geen plaats voor Januzaj in de kern. Maar de clubleidin­g weet dat de Belg nog steeds populair is en gelooft in zijn kwaliteite­n. Daarom stuurde het na twee uitleenbeu­rten (Dortmund en Sunderland) voor volgend seizoen aan op een verkoop met terugkoopo­ptie. Met Real Sociedad was ook een kandidaat gevonden.

De Januzjas stelden echter hun veto tegen die constructi­e. Voor hen is het verhaal United afgelopen en ze willen alleen akkoord gaan met een defini- tieve verkoop. Zonder terugkoopo­ptie. Op die manier zijn er heel wat meer kandidaat-overnemers. Januzajs prijskaart­je zou 10 tot 15 miljoen euro bedragen. Dat is veel voor een speler die nog een jaar onder contract ligt, maar verschille­nde Franse en Italiaanse topclubs zouden bereid zijn een fikse transferso­m te betalen.

Ploegmaat van Nainggolan?

Lyon verkocht gisteren centrale middenveld­er Corentin Tolisso voor 41,5 miljoen euro aan Bayern München en beschikt over een hoop vers geld. Gisteren raakte al bekend dat ook het AS Roma van Nainggolan Januzaj wil. Monaco, Marseille, Inter en AC zijn vier andere clubs die hun interesse al lieten blijken.

 ??  ?? Manchester United leende Januzaj dit seizoen uit aan Sunderland, maar de Belg kon niet voorkomen dat die club degradeerd­e.
FOTO BELGAIMAGE
Manchester United leende Januzaj dit seizoen uit aan Sunderland, maar de Belg kon niet voorkomen dat die club degradeerd­e. FOTO BELGAIMAGE

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium