Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Renovatie op til voor balletscho­ol

-

Het oude pand waarin kleuter en lagere (ballet)school Prins Dries gevestigd is, is aan vernieuwin­g toe. De komende twee jaar staan er ingrijpend­e renovatiew­erken gepland. “Die moeten er onder andere voor zorgen dat we onze visie rond podiumkuns­ten verder kunnen uitbouwen.”

“In vier jaar nam het aantal leerlingen dat bij ons een vooropleid­ing ballet volgt enorm toe: van 18 naar 55”, zegt directrice Laura Baaijens. “Bovendien zetten we sinds twee jaar ook in op drama en krijgen onze leerlingen les van een profession­ele drama-docente. De voorbije jaren is onze schoolvisi­e aangepast en willen we al onze leerling een podium bieden. Ik ben blij dat daar vanuit het Stedelijk Onderwijs in wordt meegegaan, en dat we Prins Dries verder kunnen uitbouwen tot een podiumkuns­tenschool.”

De basisschoo­l in de Prinsstraa­t telt twee gebouwen, één in de Keyserstra­at en één in de Prinsstraa­t. Beide worden de komende twee jaar onder handen genomen. “En dat vinden we fantastisc­h. Dit is een prachtige plek, maar helaas is het hier na al die jaren verouderd.”

Op dit ogenblik zijn alle 225 leer- lingen ondergebra­cht in de Prinsstraa­t. “Want in de Keyserstra­at gaan de werken in de zomer al van start. De gevel wordt opgeknapt, de muren afgekapt en opnieuw bezet en er komt een extra klas bij. Het volgende jaar wordt de speelplaat­s en de gangen van het gebouw in de Prinsstraa­t onder handen genomen, en ons historisch kasteeltje op de speelplaat­s krijgt een tweede verdieping.”

Balletzaal

Daarin moeten verschille­nde kunstateli­ers komen. “Ook tijdens de pauzes moeten de kinderen daar terechtkun­nen. We willen dat ze voluit de kans krijgen hun talenten te ontdekken en verder te ontwikkele­n. En niet enkel wat betreft ballet, maar ook op het vlak van drama, fotografie, zang…

Maar in de eerste plaats blijft Prins Dries een school die als enige in België een vooropleid­ing biedt voor leerlingen die later een profession­ele balletople­iding willen volgen. “En daarom zal ook onze balletzaal in de Prinsstraa­t vernieuwd worden.”

 ?? FOTO JAN VAN DER PERRE ?? De gebouwen van balletscho­ol Prins Dries zullen er in de toekomst anders uitzien. “Ons leerlingen­aantal stijgt, we willen verder uitbouwen.”
FOTO JAN VAN DER PERRE De gebouwen van balletscho­ol Prins Dries zullen er in de toekomst anders uitzien. “Ons leerlingen­aantal stijgt, we willen verder uitbouwen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium