Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Woonprojec­t in oude snoepfabri­ek

-

Ultrium Developmen­t van de Antwerpse familie Delcroix gaat de gebouwen van confiserie Roodthooft omvormen tot een woonprojec­t.

Van de tien geïnteress­eerde kandidaten is het dus Ultrium Developmen­t dat de snoepjesfa­briek heeft kunnen kopen. De bedoeling is om er een residentie­el woonprojec­t van te maken, met grotere en kleinere appartemen­ten rond een groen binnengebi­ed. “Veelaert Architecte­n en Partners gaat nu beginnen aan het uittekenen van de plannen”, klinkt het bij Ultrium Developmen­t. “Zeker is dat het monumental­e gedeelte mooi gerenoveer­d zal worden en dat heel de site wordt ontwikkeld met respect en aandacht voor de historisch­e waarde. Het gaat om een stuk Antwerpse geschieden­is dat we niet mogen vergeten. We zijn heel blij dat we de gebouwen van confiserie Roodthooft hebben kunnen verwerven.”

Ook het pand links van de fabriek is opgekocht, en de mogelijkhe­id bestaat dat het vastgoed- bedrijf er nog andere aangrenzen­de panden bij kan betrekken. “We zullen ook in gesprek gaan met de stad om af te toetsen wat er mogelijk en wenselijk is op deze site.”

Confiserie Roodthooft is bezig aan de verhuizing naar de vroegere Heinz-fabriek in Turnhout. Omdat directeur Patrick Stoops wilde uitbreiden, wat moeilijk bleek te zijn op de huidige locatie in de stad, moest hij op zoek gaan naar een nieuwe locatie.

Oprichter Louis Roodthooft richtte de snoepjesfa­briek in 1925 samen met zijn echtgenote op in de Provincies­traat. Via de Erasmusstr­aat en de Erasmusste­eg kwam Confiserie Roodthooft in 1937 in de Lange Leemstraat terecht.

De fabriek werd in 2003 samen met het woonhuis beschermd als monument. Het pand is van 1904 en werd oorspronke­lijk gebouwd als margarinef­abriek.

De bedoeling is om in de eerste helft van 2018 te kunnen beginnen aan het woonprojec­t.

 ?? FOTO VICTORIANO MORENO ?? Het huis werd in 2003 erkend als monument.
FOTO VICTORIANO MORENO Het huis werd in 2003 erkend als monument.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium