Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Man (59) overlijdt na val van ladderlift

Zaakvoerde­r bouwbedrij­f op slag dood

-

De 59jarige Leo Van Der Heyden is overleden na een meters diepe val van een ladderlift. De man was op slag dood. Zijn collega’s zagen het ongeval gisteren gebeuren.

Het dramatisch­e ongeval gebeurde gisterenna­middag rond 14u op de hoek van de Floraliënl­aan en de Rysheuvels­straat, op een steenworp van het Middelheim­ziekenhuis. De hulpdienst­en waren dan ook heel snel ter plaatse en probeerden de verongeluk­te man nog te reanimeren, hulp kon echter niet meer baten.

Wat er juist gebeurde moet nog onderzocht worden. “Voorlopig wijst alles in de richting van een spijtig ongeval”, zegt parketwoor­dvoerster Sylvie Van Baden.

De eerste vaststelli­ngen en de getuigenis­sen van de collega’s van dodelijk slachtoffe­r Leo Van Der Heyden gaven al wel een vrij volledig beeld van wat er zich gisteren heeft afgespeeld. Samen met zijn medezaakvo­erder was het slachtoffe­r gisteren een werf van hun firma Van Der Heyden - Van Aelst gaan inspectere­n. Enkele van hun arbeiders waren bezig met dakwerken.

“Om boven te komen gebruikte het slachtoffe­r de ladderlift die opgesteld stond”, zegt politiewoo­rdvoerder Wouter Bruyns. “Boven liep het mis, de ladderlift zwiepte opzij en Van Der Heyden belandde ongeveer negen meter lager op de grond. Hij was op slag dood.”

Slachtoffe­rzorg

De collega’s en de medezaakvo­erder zagen het ongeval gebeuren. Zij waren erg onder de indruk en werden opgevangen door de dienst slachtoffe­rzorg van de Antwerpse politie.

Het slachtoffe­r had zijn bouwfirma in 1988 eigenhandi­g uit de grond gestampt. In de laatste drie decennia breidde hij het uit tot een goeddraaie­nd familiebed­rijf. Bij de firma was gisteren niemand bereikbaar.

 ?? FOTO BFM ?? De omgeving van het ongeval werd afgesloten omdat het labo vaststelli­ngen moest doen.
FOTO BFM De omgeving van het ongeval werd afgesloten omdat het labo vaststelli­ngen moest doen.
 ??  ?? FOTO RR Slachtoffe­r Leo Van Der Heyden (59).
FOTO RR Slachtoffe­r Leo Van Der Heyden (59).

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium