Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“We moeten mikken op plaats in top vijf”

- (rwi)

Kleine verrassing bij Ranst: Kurt Gessner is volgend seizoen de nieuwe trainer van tweedeprov­incialer. Matthias Lauwers zet na zijn interimper­iode opnieuw een stap opzij en wordt terug T2. Gessner, die vorig seizoen aan de slag was bij derdeprovi­ncialer Gierle, mikt met zijn nieuwe club op een plaats in de top vijf.

“Lauwers nam de ploeg vorig jaar over en haalde in de derde periode een knappe twintig op dertig. Hij leverde dus meer dan prima werk, maar een verlenging van zijn taak als hoofdcoach zag hij niet zitten. Hij verkoos om terug wat op de achtergron­d te gaan werken en dus wordt hij volgend seizoen mijn assistent. Ik ben er zeker van dat we een goed duo gaan worden”, zegt Gessner.

De voorbije drie seizoenen was de coach, die vooral bekend is van zijn lange carrière in het zaalvoetba­l, aan de slag bij de Kempense derdeprovi­ncialer Gierle. “Met vorig seizoen een finale van de eindronde en dit seizoen een halve finale in de Beker van Antwerpen mag ik op drie succesvoll­e jaren in Gierle terugblikk­en, maar nu was het tijd voor een andere uitdaging. Ik ken Ranst, op spelers Dries Polfliet en Dieter Beirinckx na, eigenlijk helemaal niet en ook in de transfers had ik geen aandeel, maar zo heb ik het eigenlijk het liefst. Op 20 juli start ik met een kern van een 25-tal spelers en voor mij is iedereen gelijk voor de wet. Ik weet wel dat deze club ambitieus is. ‘s Gravenweze­l-Schilde is voor mij de uitgesprok­en titelfavor­iet en er zijn nog wel een aantal erg goede ploegen in onze reeks, maar wij willen ons wagonnetje aanhaken aan het koppeloton van de reeks. Een plaats in de top vijf met mogelijke deelname aan de eindronde moet ons doel zijn”, besluit Gessner.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium