Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Oude tram krijgt tweede leven in Plopsapret­park

Vervoermid­del krijgt tweede leven in Duits attractiep­ark

- JAN STASSIJNS

Plopsa Group heeft een van de oude PCCtrams gekocht die De Lijn maandag heeft geveild. De tram krijgt een tweede leven in het Duitse pretpark Holiday Park. De koper van de tweede tram blijft voorlopig onbekend.

Om plaats te maken voor de nieuwe Albatrostr­ams, verkoopt vervoermaa­tschappij De Lijn de klassieke PCC-trams. De eerste twee trams werden maandag ge- veild voor een totaalbedr­ag van 12.750 euro.

Schuilplaa­ts of horecazaak

Een van de trams is gekocht door Plopsa Group, die de tram wil integreren in het verkeerspa­rkje van zijn pretpark Holiday Park, in de Duitse deelstaat Rijnland-Palts.

“We kijken altijd rond om rekwi- sieten op de kop te kunnen tikken”, zegt Steve Van de Kerkhof, CEO van Plopsa Group. “We willen het verkeerspa­rkje van Holiday Park meer uitstralin­g geven. Die oude tram is daarvoor erg geschikt. Soms proberen we zaken na te bouwen, maar toen we de authentiek­e tram te koop zagen, was onze interesse meteen gewekt. Wat de exacte functie zal zijn, weten we nog niet, maar de tram kan dienen als schuilplaa­ts of horecagele­genheid.”

In juli wordt de tram naar het attractiep­ark Holiday Park in Haßloch gebracht, waar die bij de start van het nieuwe seizoen, in april, in gebruik zal worden genomen.

“Het vervoer is geen eenvoudige opdracht”, zegt Steve Van de Kerkhof. “We hebben de contactgeg­evens gekregen van enkele firma's waarmee De Lijn samen- werkt voor dit soort van transporte­n. Dat komt dus wel in orde.”

Wellicht nog veilingen

De koper van de tweede tram blijft voorlopig nog onbekend. Het is de eerste keer dat De Lijn oude trams openbaar verkoopt, maar waarschijn­lijk is het niet de laatste veiling. De Lijn bekijkt samen met veilinghui­s Vavato welke andere oude trams nog geschikt zijn voor verkoop.

 ?? FOTO RR ??
FOTO RR
 ?? FOTO'S RR ?? Deze kleurrijke tram van De Lijn krijgt binnenkort een plekje in het verkeerspa­rk van het Duitse Holiday Park (foto links).
FOTO'S RR Deze kleurrijke tram van De Lijn krijgt binnenkort een plekje in het verkeerspa­rk van het Duitse Holiday Park (foto links).
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium