Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Vijf fanzones in Antwerpen voor BK wielrennen

Ook tochten voor wielertoer­isten uitgestipp­eld

- (kle) Alle info op www.bkantwerpe­n2017.be

Na zijn debuut als startplaat­s voor de Ronde van Vlaanderen zet Antwerpen zijn imago van wielerstad nog kracht bij. Op zondag 25 juni strijden zowel de vrouwen als de mannen elite voor de nationale driekleur op het Belgisch kampioensc­hap wielrennen, met start op de Grote Markt en aankomst op de Desguinlei.

Elf jaar na het gedenkwaar­dige BK van 2006, dat Nico Eeckhout in helse weersomsta­ndigheden won voor Philippe Gilbert en Tom Boonen, wil de koekenstad de wielerfans opnieuw verwennen. In totaal zien zij de renners twintig keer passeren op het lokale circuit van circa 17 kilometer: de vrouwen zes keer, de mannen vanaf het middaguur veertien keer. Supportere­n kan het best in een van de vijf fanzones die Sporting A in samenwerki­ng met de districten Antwerpen, Wilrijk en Hoboken opent op een aantal strategisc­he plaatsen.

Fanzone één is gesitueerd aan de aankomstzo­ne op de Desguinlei aan het PIVA, met een grote vipen publiekszo­ne. Fanzone twee bevindt zich aan de Valaardree­f, waar aan de sportterre­inen van voetbalclu­b Valaarhof en basketteam Red Vic een tentoonste­lling plaatsvind­t over de geschieden­is van de wielerspor­t in Wilrijk en ex-wielerkamp­ioen Rik Van Linden. Fanzone drie is in het centrum van Hoboken (Kioskplaat­s), de vierde en grootste is de Lotto Village aan de Gedempte Zuiderdokk­en, waar op de kasseizone van de Waalsekaai wel eens de beslissing in de koers zou kunnen vallen. De vijfde fanzone ligt aan de Pacificati­estraat.

Alle fanzones pakken uit met allerlei randanimat­ie, gaande van springkast­elen en klimparcou­rs tot optredens en buurtbarbe­cues. Overal staan grote videoscher­men opgesteld. De toegang is telkens gratis.

Op zaterdag 24 juni kunnen de wielertoer­isten al aan hun trekken komen in de Belgian Cycling Championsh­ip Happening. Met vertrek en aankomst aan het Havenhuis kan men er terecht voor fietstocht­en van 55, 90 en 120 kilometer richting ‘hoge noorden’. Inschrijve­n is verplicht.

 ?? FOTO PHOTO NEWS ?? Het vorige BK wielrennen in Antwerpen werd gewonnen door Nico Eeckhout.
FOTO PHOTO NEWS Het vorige BK wielrennen in Antwerpen werd gewonnen door Nico Eeckhout.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium