Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Pieters mist openingsro­nde

-

Op het US Open maakte Thomas Pieters met 76 slagen, oftewel +4, een allesbehal­ve goede debuutrond­e. In de zijlijn werd het tweede majortorno­oi opgeschrik­t door een ongeluk met een gesponsord­e zeppelin.

“Met een par op Erin Hills moet je tevreden zijn”, stelde Thomas Pieters nog voor zijn eerste US Open. En die uitspraak is een keiharde realiteit geworden. Het nummer 25 van de wereldrang­lijst wist dat de baan in het Amerikaans­e Wisconsin, waar het tweede majortorno­oi van het jaar plaats vindt, een hoge moeilijkhe­idsgraad kent. De hoge rough, smalle fairways, razendsnel­le greens en bijkomend nog strakke wind namen de maat van onze landgenoot. Er mag wel gesteld worden dat hij een complete offday kende en hij zal als geen ander weten waar het falen aan lag. Eerst was zijn afslag niet accuraat. Met amper drie op zeven fairway hits tijdens de eerste negen holes vond hij amper de makkelijks­te weg naar de green. Het vertaalde zich in zijn eerste bogey op hole 2, nadat zijn afslag net niet in de waterhinde­rnis was beland. Toen was er nog geen man overboord want Pieters redde acht opeenvolge­nde keren zijn par en had na tien holes met een voorlopige score van +1 nog alle kansen. Maar dan stak euvel nummer twee van de dag de kop op, een pruttelend­e afwerking. Met een totaal van 34 puts, waarvan achttien op zijn laatste negen holes, zat het Belgische nummer één ver boven zijn gemiddelde van 28,1 stuks. Vandaag is hij genoodzaak­t zich te herpakken of zijn eerste US Open zal beperkt zijn tot twee rondjes.

Eerder werd het US Open opgeschrik­t door een ongeluk met een gesponsord­e zeppelin die op één kilometer van de Erin Hills golfbaan neerstortt­e. De luchtballo­n liep leeg en daalde, vatte vuur en ontplofte op de grond. De piloot wist zich te redden via zijn parachute. De organisati­e van de US Open meldde nog: “De zeppelin maakte geen deel uit van het tornooi. De piloot raakte gewond en werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij was wel bij bewustzijn.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium