Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Vermoeide’ Dumoulin geeft op, Pozzovivo nieuwe leider

- (vek)

Tom Dumoulin had het klassement al langer opgegeven, maar wilde Zwitserlan­d wel uit rijden om ploegmaat Michael Matthews bij te staan en om de afsluitend­e tijdrit in Cham te winnen. Tot hij gisterocht­end toch besloot om op te geven. “Na een intensieve en veeleisend­e periode voelt Dumoulin de effecten”, zo laat de ploeg weten. “Daarom is besloten om af te stappen.” Ploegleide­r Marc Reef vindt de opgave geen grote verrassing. “Voor we naar Zwitserlan­d gingen, wisten we al dat we onze verwachtin­gen met Tom dag per dag zouden bekijken. Bij de aankomst bergop van de vierde etappe zagen we toegenomen vermoeidhe­id. Gisteren probeerden we het nog een keer. De conclusie was dat het het niet waard was om door te gaan met deze strijd.” Eerder legde Dumoulin zijn situatie al uit aan De

Telegraaf. “We wisten dat het twee kanten op kon door de hectische weken in de Giro en het herstel dat ik de week erna niet heb kunnen pakken. De eerste dagen heb ik het nog geprobeerd, maar het is niet gelukt. Het voelt alsof ik bezig ben met de vierde week van de Giro.”

Strikt genomen is ook Domenico Pozzovivo bezig aan zijn vierde week van de Giro, maar hij lijkt de effecten niet te voelen. Na een zesde plaats in het eindklasse­ment in Italië, pakte hij in Zwitserlan­d gisteren de ritwinst en de leiderstru­i. “Mijn eerste overwinnin­g in meer dan twee jaar”, aldus Pozzovivo. “Maar het loont om te wachten. Jan Bakelants deed uitstekend werk voor de ploeg. Omdat hij mee was, moest BMC (van voormalig leider Caruso) vol aan de bak.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium