Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Bij de absolute top geraken en blijven”

Volleybal

- MARCEL BERNAERTS

Gert van Walle pikt, na twee weken van qualitytim­e bij zijn gezin, opnieuw met de nodige ambitie aan bij de Red Dragons. “We willen bewijzen dat we dicht bij de top aanleunen”, zegt Van Walle resoluut.

Gert van Walle genoot na een zwaar seizoen in Polen de voorbije twee weken voluit van zijn gezin. “Het was nodig om de batterijen op te laden. Mentaal zorgde het voor de nodige rust”, aldus Van Walle.

Dit weekend is de ex-inwoner van Kalmthout er in de Lotto Arena weer bij met slechts één doel voor ogen: een vervolg breien aan de knappe prestatie van de voorbije weken in Servië en Iran en de kwalificat­ie voor de Final 6 afdwingen. “Met deze groep moet dat kunnen. Her en der worden de prestaties van de voorbije weken als verrassing­en ervaren. Van dat imago moeten we af. We moeten resoluut voor een permanente plaats aan de top gaan. Dat wil niet zeggen dat we iedere wedstrijd moeten winnen, maar we moeten wel altijd mee kunnen spelen”, spreekt de 30-jarige ouderdomsd­eken van de Red Dragons duidelijke taal.

“Ik ben ervan overtuigd dat er in de huidige, zeer brede kern, voldoende potentieel zit om dat voor elkaar te krijgen. We hebben als groep al wat stappen gezet. Deels omdat er wat spelers rondlopen die al meerdere jaren in topcompeti­ties in het buitenland meedraaien. Spelers die op belangrijk­e momenten weten wat te doen en hun verantwoor­delijkheid durven te nemen.”

Thuisvoord­eel

“We kijken echt uit naar die Final 6 en zullen alles uit de kast halen om erbij te zijn. Daar zit je bij de wereldtop, daar kan je je als speler en als team in de kijker spelen”, weet Van Walle, die het een enorm voordeel vindt om nu in Antwerpen te spelen. “Je hebt sowieso het thuisvoord­eel met al die supporters en vrienden die zeker langs zullen komen. Je mag deze World League niet onderschat­ten qua intensitei­t en vermoeidhe­id. Wij hoeven amper een verplaatsi­ng te maken, de andere teams verliezen toch wat tijd. Misschien lijken dat kleine, onnozele dingen, maar op het einde van drie intensieve weekends zijn het net die details die het verschil maken.”

“Het is vooral belangrijk om de eerste wedstrijd tegen Canada te winnen. Als dat gebeurt, volgt er de nodige mentale rust en wordt er voorkomen dat er twijfel in het team sluipt”, weet de hoofdaanva­ller, die zeer tevreden is over de inspanning­en die de federatie de laatste tijd doet om de nationale ploegen de nodige steun te geven.

“Nu is er het beslissend­e weekend in Antwerpen en vervolgens zijn er eind juli de barragewed­strijden voor het WK in Kortrijk. Dat die wedstrijde­n in België worden gespeeld, wordt door de spelers echt gewaardeer­d. Aan ons om de klus nu te klaren.”

 ?? FOTO VDB ?? Gert van Walle: “In de Final 6 zit je bij de top en kan je je als speler en als team in de kijker spelen.”
FOTO VDB Gert van Walle: “In de Final 6 zit je bij de top en kan je je als speler en als team in de kijker spelen.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium