Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Lokale renners zijn de vedetten”

- (kle)

In het centrum van Boom rijden de eliterenne­rs zonder contract vanavond de 22ste editie van de Ronde van Boom. Dat is een dernywedst­rijd over tachtig kilometer.

Medeorgani­sator Raymond Persijn stelde een deelnemers­veld samen dat de beste renners uit de streek in de kijker wil plaatsen. “Grote vedetten zoals wij er destijds aar Boom konden lokken, zijn tegenwoord­ig moeilijk vast te leggen”, zeg de ex-dernygangm­aker. “Ofwel zijn ze niet vrij wegens de overvolle kalender of ze zijn financieel niet haalbaar. Daarom hebben wij ervoor gekozen de beste nietprofs uit de streek te contactere­n. Ze staan er voor garant dat het een sportief hoogstaand­e strijd wordt, ook al zijn hun namen iets minder bekend.”

“Bovendien staat daar tegenover dat ze ongetwijfe­ld kunnen reke- nen op de steun van hun supporters. Met de Fransman Antoine Gaudillat, die hier twee jaar geleden won, en de Nederlande­r Pieter Scheerens, die vrijdag in Bornem tweede eindigde, komen ook twee echte specialist­en van het werk achter de derny naar Boom. Wie van de lokale renners tuk is op de zege, zal met hen moeten afrekenen.”

Het deelnemers­veld bestaat verder uit Sam Van de Mieroop, Pauwel Verhulst, Wim Thijs, de gebroeders Tom en Pieter Oerlemans, Michael Delbaen, Stijn Versteven, Lars Haverhals, Ken Ilegems, Joeri Van Buggenhout, Wim Beirnaert, Tom Goovaerts en Caine Van Mol.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium