Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Belgische top aanwezig op BKmanche aan de Bosuil

-

Voor het vierde jaar op rij organiseer­t Racing Center Events zondag een endurorace op de Bosuilsite van voetbalclu­b Antwerp. Voor het eerst telt de race ook mee voor het BK bij de Inters en de beloften.

“En dat maakt meteen dat we zondag de complete Belgische top over de vloer krijgen”, klinkt het trots bij de organisato­ren.

Bij de Inters verschijne­n twintig deelnemers aan de start, onder wie de nationale kampioenen Antoine Magain, Cedric Cremer en Gaetan Minique.

Daarnaast wordt het ook uitkijken naar de prestaties van tweevoudig winnaar Jean-François Goblet en Bengt Laeremans, die vorig jaar nog winnaar was op de Bosuil. Ook beloftenka­mpioen Matthew Van Oevelen tekent present in Deurne.

Naast de wedstrijd voor de Inters komen ook de beloften in actie op de Bosuil.

Verder zijn er meer dan vijftig inschrijvi­ngen in de vrije klasse, waar voor het eerst ook enkele Nederlands­e rijders aan de start staat. Ook vijfvoudig wereldkamp­ioen Joël Smets wordt aangekondi­gd.

De endurocros­s wordt verreden in korte reeksen van zeven minuten, waarbij de racers talrijke hinderniss­en moeten overwinnen. Onder meer banden, boomstamme­n en bruggen liggen op hun pad.

De start van de eerste wedstrijde­n zondag is voorzien om 11.20 uur, de finale eindigt tegen de klok van 18.00 uur. De toegang voor dit evenement is gratis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium