Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Een musical, twéé topcasts

-

Voor de start van de bouw van de nieuwe evenemente­nhal op de terreinen van Katoen Natie in Beveren is het nog wachten op de nodige vergunning­en, maar voor de rest zit de productie van de spektakelm­usical 40-45 op schema. Gisteren stelde Studio 100 de cast voor, met op kop Jonas Van Geel en Jelle Cleymans als de broers Louis en Staf Segers die tijdens de Tweede Wereldoorl­og een ander pad volgen.

Opvallend is dat zij telkens andere acteurs naast zich krijgen. “Bij een BV-cast zijn er altijd mensen ontgoochel­d als hun favoriete BV vervangen is door een understudy”, zegt Studio 100-baas Gert Verhulst. “Vandaar dat we kozen voor twee gelijkwaar­dige casts. Mensen kunnen op de website zien welke acteurs spelen als ze tickets bestellen.”

De ene groep bestaat behalve Jelle Cleymans en Jonas Van Geel uit Peter Van de Velde (Emiel), Marleen Merckx (als moeder Anna), Jo De Meyere (Leon) en Clara Cleymans (Sarah). In de andere groep zien we voor diezelfde rollen Lucas Van den Eynde, Ann Tuts, Herbert Flack en Nathalie Meskens.

Andere types

Clara Cleymans en Nathalie Meskens kijken ernaar uit om na Tegen

de Sterren op weer te kunnen samenwerke­n. “Al is het jammer dat we niet samen op het podium zullen staan”, zegt Meskens.

“We zijn andere types, dus onze Sarah’s zullen verschille­n”, geeft Cleymans aan. “Al moeten we rekening houden met elkaar, want het publiek moet dezelfde musical te zien krijgen.”

Sarah is het liefje van Louis, een van de twee broers. “Gelukkig wordt die rol door Jonas gespeeld en niet door mijn broer Jelle. Ik moet er niet aan denken dat wij elkaar zouden moeten kussen!” (jr)

4045 gaat op 7 oktober 2018 in première. Tickets zijn nu al te koop.

 ?? FOTO RR ?? Voor de musical 4045 kiest Studio 100 voor de eerste keer ooit voor twee aparte topcasts. “Toeschouwe­rs kunnen dan een voorstelli­ng kiezen met hun favoriete BV’s”, klinkt het. De rol van Sarah wordt gespeeld door Nathalie Meskens én Clara Cleymans....
FOTO RR Voor de musical 4045 kiest Studio 100 voor de eerste keer ooit voor twee aparte topcasts. “Toeschouwe­rs kunnen dan een voorstelli­ng kiezen met hun favoriete BV’s”, klinkt het. De rol van Sarah wordt gespeeld door Nathalie Meskens én Clara Cleymans....

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium