Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Wachten op volgende flater”

- (pvdp)

De PVDA verwijt het stadsbestu­ur dat het opnieuw een aantal zorgprojec­ten aan commerciël­e bedrijven wil overlaten. “De samenwerki­ng met G4S in de daklozenzo­rg moest gestopt worden. En nu dit weer.”

“Het schepencol­lege besliste afgelopen vrijdag om de sociale zorg toch verder te vermarkten”, zegt gemeentera­adslid Peter Mertens (PVDA). Via een open oproepsyst­eem mag elke organisati­e, inclusief commerciël­e bedrijven, een projectvoo­rstel indienen voor onder andere buurtwerk.

“Ondanks de problemen met G4S gaat dit bestuur blindeling­s verder in deze logica van vermarktin­g. Zo is het enkel afwachten tot de volgende flater. De sociale schade die het schepencol­lege aanricht, is onschatbaa­r”, aldus Peter Mertens.

Oproepsyst­eem

Op het schepencol­lege werd afgelopen vrijdag goedkeurin­g gegeven aan het starten van een open oproepsyst­eem voor tien sociale zorgprojec­ten: buurtwerk Kiel en Deurne Noord, woonbegele­iding van dossiers, inburgerin­gscoaches en projecten in de drughulpve­rlening.

“Er wordt geen enkele les getrok- ken uit het debacle met G4S. Zij dienden leugenacht­ige projectvoo­rstellen in en kwamen toch als beste keuze uit het open oproepsyst­eem voor niet minder dan drie projecten. Een goed bestuurder hoort dan zijn procedure te herbekijke­n”, zegt Lise Vandecaste­ele, OCMW-raadslid van de PVDA.

De partij vraagt om het open oproepsyst­eem in de sociale zorg onmiddelli­jk te stoppen. “De expertise die er is op het terrein moet erkend en aangesprok­en worden, de innovatie moet gestimulee­rd worden door samenwerki­ng en niet door concurrent­ie”, aldus nog Peter Mertens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium