Gazet van Antwerpen Stad en Rand

“Radio ligt me beter dan tv”

-

Vanaf 3 juli komt bij de luisteraar­s van radiozende­r Joe de zoetgevooi­sde stem van Ann Van Elsen (37) door de luidspreke­rs. Samen met zanger Born Crain neemt zij tijdens de zomer de ochtendsho­w over van Sven Ornelis en Anke Buckinx. Radio blijft een passie voor de exMiss België, maar haar gezin staat op de eerste plaats. “Mijn geluk ligt daar, dat mag iedereen weten.”

De nieuwe job bij radiozende­r Joe heeft Ann Van Elsen eigenlijk een beetje aan An Lemmens te danken, de tv-presentatr­ice die ook bij Qmusic te horen is. “Ik was met An aan het babbelen over de radio. Ik zei dat het voor mij best wel iets meer mocht zijn, waarop zij de suggestie deed om de baas van Joe eens te bellen. Die kende ik nog van bij Radio Donna ( de

voorloper van MNM, red.). Ik heb gevraagd of ik iets voor Joe kon betekenen. Blijkbaar wel.” ( lacht)

Acht jaar presenteer­de Ann Van Elsen bij Donna en MNM, waar ze onder meer de Ultratop 50 in goede banen leidde. “Radio ligt me, omdat het zo direct is. Dan presteer ik het best. Ik denk dat ik radio zelfs liever doe dan tv. Bij MNM was het geweldig, maar ik vind dat Joe ook goed bij mij past. Ik word eind dit jaar 38, ik ben niet meer zo piepjong, ook al voel ik me niet oud.”

Vleermuis

Ook na de zomer blijft Ann Van Elsen bij Joe werken. Ze zal in het weekend ’s ochtends presentere­n. “Niet dat ik een ochtendmen­s ben, veeleer het omgekeerde. Ik ben meer een vleermuis, tussen tien uur ’s avonds en middernach­t krijg ik het meest gedaan. Dan is er minder afleiding en ben ik op mijn creatiefst. Maar met twee kinderen is dat anders ( Ann heeft twee dochters June en Jackie-Lou, red.), zij bepalen voor een stuk het ritme. Wat vroeger ontiegelij­k vroeg was, is nu uitslapen.”

“Het is ook niet zo dat ik koste wat het kost in de media wil blij- ven, hoor. Ik vind radio gewoon tof om te doen. Maar mijn hoogste goed is en blijft mijn gezin. Ik vind dat ook niet meer dan normaal. Mijn kinderen zijn nog klein, misschien groeien mijn profession­ele ambities nog met hen mee. Ik vind het een luxe om hen naar school te brengen en hen af te halen, ik wil daar over waken. Mijn geluk ligt daar, maar ik wil me natuurlijk ook in iets anders uitleven. Ik heb marketing en handelswet­enschappen gestudeerd, dat schuif ik niet zomaar aan de kant. Ik ben zelfstandi­ge en geef mensen af en toe goede raad als ze iets willen opstarten, ooit wil ik dat serieuzer aanpakken, maar nu nog niet.”

Born Crain

Tijdens de zomer zal Ann Van Elsen de ochtendsho­w presentere­n met Born Crain (36), de zanger die drie jaar bij Qmusic werkte. “Ik kende hem alleen onrechtstr­eeks, via Sandrine ( zangeres Sandrine Van Handenhove­n, haar voormalige schoonzus, red.). Sandrine deed samen met Born mee aan Idool en was altijd vol lof over hem. We wonen bovendien op een kilometer in vogelvluch­t van elkaar: ik in Drongen, hij in SintMarten­s-Latem. Meer nog: onze kinderen gaan naar dezelfde school.”

“De voorbije weken heb ik Born beter leren kennen en het klikt. Alsof we elkaar al veel langer kenden. Hij is een positivo, net als ik, met genoeg zin voor realiteit. Eén groot verschil: hij kan zingen, ik niet. Ik heb soms de neiging om keihard met een liedje mee te zingen. Dan mag de microfoon écht niet openstaan.” (

lacht)

ANN VAN ELSEN

Model en presentatr­ice ‘‘Mijn hoogste goed is en blijft mijn gezin. Ik vind dat ook niet meer dan normaal.’’

 ?? FOTO ANN VAN ELSEN & BORN CRAIN ?? Ann Van Elsen heeft haar nieuwe job te danken aan An Lemmens.
FOTO ANN VAN ELSEN & BORN CRAIN Ann Van Elsen heeft haar nieuwe job te danken aan An Lemmens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium