Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Kasteel Boterlaerh­of verkocht voor 620.000 euro

Kasteel krijgt invulling in jeugdwerk

- JAN STASSIJNS

Het kasteel Boterlaerh­of in Deurne is definitief verkocht voor 620.000 euro. De kopers willen anoniem blijven, maar de nieuwe invulling zal zich binnen het jeugdwerk bevinden.

Het kasteel Boterlaerh­of, Vaartweg 444 in Deurne, heeft een nieuwe eigenaar. Na een eerste openbare verkoop, eind april, werd er afgeklopt op 420.000 euro. Geïnteress­eerden hadden daarna vijftien dagen de tijd om een hoger bod te doen. Dat bod, 425.200 euro, kwam er ook en dus werd er een tweede openbare verkoop georganise­erd. Twee kandidaat-kopers waren aanwezig. Er werd hevig geboden en de verkooppri­js ging uiteindeli­jk nog met zo’n 200.000 euro de hoogte in tot de uiteindeli­jke verkooppri­js van 620.000 euro.

Jeugdwerk

De nieuwe eigenaars, die voorlopig anoniem wensen te blijven, kunnen wel bevestigen dat de nieuwe invulling zich in het jeugdwerk zal bevinden. “We willen ons nu vooral concentrer­en op de heropbouw van het kasteeltje in zijn oorspronke­lijke staat en hopen daar tegen de zomer van 2019 mee klaar te zijn”, klinkt het. “Dat gebeurt in samenspraa­k met de stad en alle betrokken diensten. Dan zullen we zien in hoeverre we onze plannen al kunnen realiseren. We kunnen de buurt alvast geruststel­len dat het uiteindeli­jke doel zich in het jeugdwerk zal bevinden.”

De opening van het gerestaure­erde kasteel met de nieuwe invulling zou ten vroegste in 20192020 gebeuren.

Twee branden

Het Boterlaerh­of kwam in 2014 op de markt na het faillissem­ent van de vorige eigenaar. Toen werd het Boterlaerh­of geschat op een waarde van 3,5 miljoen euro. Maar in 2015 werd het kasteeltje getroffen door een zware brand, dat het dak verwoestte. Een jaar later vond er een tweede brand plaats. Op bevel van burgemeest­er Bart De Wever (N-VA) werd het kasteeltje dichtgemet­seld en afgesloten, vanwege de onstabiele en gevaarlijk­e toestand. Voordien hadden vandalen al lelijk huisgehoud­en in het oude kasteel.

 ?? FOTO WIM HENDRIX ??
FOTO WIM HENDRIX
 ?? FOTO WIM HENDRIX ?? Het Boterlaerh­of is in erg slechte staat na twee branden.
FOTO WIM HENDRIX Het Boterlaerh­of is in erg slechte staat na twee branden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium