Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gepest koppel niet schuldig aan ontvoering

Rechter spreekt Leontine en Sven uit Schelle vrij na uit de hand gelopen burenruzie

-

Leontine Lievens (75) en haar man Sven zijn niet schuldig aan de ontvoering van een 13jarige buurjongen, tijdens een uit de hand gelopen burenruzie. Volgens de strafrecht­er is niet bewezen dat Leontine en Sven handelden met kwaad opzet.

Nog volgens de strafrecht­er waren de feiten in hun woonplaats Schelle het gevolg van aanhoudend­e pesterijen en vernieling­en die door een groep jongeren uit de buurt werden gepleegd.

Tijdens een hoogoplope­nd conflict, waarbij Leontine en Sven door buren werden belaagd, trok het koppel een jongen aan zijn arm naar binnen, om de bewakingsc­amera te laten zien. Omdat ze vreesden dat hun huis werd aangevalle­n, werd de deur dichtgetro­kken. Meester Sam Vlaminck kon de strafrecht­er overtuigen dat het nooit de bedoeling was van Leontine en Sven om de jongen vast te houden of van zijn vrijheid te beroven. Het Openbaar Ministerie meende dat dat wel het geval was en vorderde daarom vier maanden celstraf.

“Hallucinan­te beslissing”

De strafrecht­er erkent in haar vonnis dat Leontine en Sven slachtoffe­r waren van pesterijen door mensen uit de buurt, iets waar onderzoeks­rechter De Hous tijdens het vooronderz­oek geen rekening mee hield. Hij liet Leontine en Sven aanhouden en opsluiten in de gevangenis. Meester Sam Vlaminck noemde die beslissing “een van de meeste hallucinan­te beslissing­en van het jaar”.

Leontine zelf is tevreden dat ze werd vrijgespro­ken. “Een nare periode kan nu worden afgesloten. Ik ben blij dat de rechtbank zegt dat wij slachtoffe­rs zijn en geen daders die in de gevangenis moeten zitten.”

(vdaa)

 ??  ?? FOTO WIM HENDRIXIn deze woonwijk in Schelle liep een burenruzie uit de hand.
FOTO WIM HENDRIXIn deze woonwijk in Schelle liep een burenruzie uit de hand.
 ??  ?? FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Leontine en Sven zijn vrijgespro­ken.
FOTO KIONI PAPADOPOUL­OS Leontine en Sven zijn vrijgespro­ken.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium