Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Gimv stuurt verloninge­n bij

-

De investerin­gsmaatscha­ppij Gimv, die de voorbije maanden enkele topspelers verloor, stuurt haar remunerati­e en benoemings­beleid bij.

Een aantal toppers vertrok bij Gimv omdat ze vonden dat de bonussen te veel naar het zittend kader gingen en dat de dealmakers die jacht maakten op succesvoll­e participat­ies, te weinig vergoed werden. Dat kwam tot uiting toen Gimv haar deelneming in Punch Powertrain verkocht en de dealmaker die keihard aan die transactie had gewerkt de grote bonussen naar anderen zag gaan.

Het leidde tot het vertrek van toppers zoals Bart Cauberghe, Thomas Dewever en Ivo Vincente. Alle drie gingen ze naar het nieuwe fonds van Urbain Vandeurzen, de oud-voorzitter van Gimv die geprobeerd had de nieuwe referentie­aandeelhou­der van Gimv te worden. Toen de overheid haar aandelen niet wenste te verkopen en Vandeurzen afdankte wegens een mogelijk belangenco­nflict, richtte die zelf een fonds op.

Het vertrek van die topspelers maakte indruk bij Gimv. Het remunerati­ecomité besliste dan ook om de verloning bij te sturen. Dat project zit nu in de laatste rechte lijn. “De dealmakers staan daarbij centraal en ondersteun­ende diensten moeten hen versterken”, luidde het gisteren.

Opvallend is dat precies gisteren bekend werd dat nog een Gimv-directeur vertrekt. Met name Peter Maenhout, de verantwoor­delijke voor het consumente­nplatform. Volgens insiders zijn Gimv en Maenhout uit elkaar gegroeid.

Na het verlies van enkele uitgespro- ken dealmakers wil Gimv op haar beurt meer nieuwe profielen aantrekken.

Uit het jaarversla­g van Gimv blijkt dat de investerin­gsmaatscha­ppij een langetermi­jnbonuspot heeft van 53 miljoen euro. Die winstpot ontgaat achter de schermen de politiek niet, maar tot nu toe lijkt Gimv zich te kunnen onttrekken aan het breder debat van vergoeding­en en bestuurspo­stjes.

 ?? FOTO BELGA ?? CEO van Gimv Koen Dejonckhee­re.
FOTO BELGA CEO van Gimv Koen Dejonckhee­re.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium