Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Zomerpark houdt vast aan succesform­ule

Comedy, film en workshops in Bouckenbor­ghpark

-

De Merksemnaa­r kijkt er ieder jaar opnieuw naar uit, het zomerpark in het Bouckenbor­ghpark. Ook dit jaar wijkt de organisati­e niet van de succesform­ule.

“Het openingswe­ekend is op 15 en 16 juli”, zegt Elien Van Herck van jongerence­ntrum Bouckenbor­gh. “We zetten dan vooral in op foodtrucks, want die waren vorig jaar een enorm succes. Voor de sportievel­ingen is er Xtreme Movements met urban sports zoals onder meer een slackline. Voor de kinderen is ook veel randanimat­ie voorzien. Zij kunnen glittertat­toos zetten, minigolfen en er is een schattento­cht. In totaal staan zo’n veertig vrijwillig­ers paraat om het weekend in goede banen te leiden.” Op zaterdag 15 juli is er ook nog een grote afterparty.

Vanaf het openingswe­ekend is het zomerpark dagelijks geopend tot 27 augustus. “We houden ons aan de vaste formule. Zo is er elke week een comedy-avond. We hebben een paar mooie namen kunnen strikken, zoals William Boeva en Lukas Lelie. Verder zijn er ook opnieuw workshops zoals Mexicaans koken, whisky-tasting en capoeira. Nieuw dit jaar zijn de workshops voor kinderen op woensdagna­middag. Zo hebben we een muziek- en klankworks­hop en een goochelwor­kshop.”

Niuewe meubels

Zowel de comedy als de workshops zijn gratis, maar vooraf inschrijve­n is wel verplicht. Zoals ieder jaar is er ook muziek en zijn er gratis filmavonde­n.

De zomerbar en de cocktailba­r zulllen er dit jaar iets anders uitzien. “Onze meubels zijn gemaakt door een organisati­e in Turnhout die mensen met een beperking tewerkstel­t”, geeft Van Herck nog mee.

Vorig jaar trok het Zomerpark 20.000 bezoekers.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium