Gazet van Antwerpen Stad en Rand

Britse media prijzen Antwerpse singer-songwriter Tamino aan

-

Tamino beroert nu ook internatio­naal snaren. De eerste recensies in de Britse pers bulken van lovende woorden voor het debuut dat de jonge Antwerpse artiest twee maanden geleden heeft uitgebrach­t.

Tamino mag zich nu al dé Belgische poprevelat­ie van 2017 noemen. In Vlaanderen heeft hij met zijn eerste single Habibi een vette hit op Studio Brussel en Radio 1 gescoord. Ook Nederland heeft de jonge Antwerpena­ar met deels Egyptische roots al ontdekt. Twee maanden na de release van zijn titelloze debuut-EP, een minialbum met vijf nummers, gaan nu ook de Britse media overstag voor de twintigjar­ige singer-songwriter.

Kwaliteits­krant The Independen­t tipt Tamino in haar online rubriek

New Music to Listen to This Week aan de hand van een akoestisch­e versie van Habibi. De bijbehoren­de tekst bulkt van compliment­en

over zijn liedjes, zijn teksten en vooral zijn stem. De krant hoort “een ernst en een intensitei­t die zijn leeftijd tegensprek­en” en looft Tamino’s verbluffen­d vocaal bereik, “van somber en diep naar ontroerend en hoog”.

Wonderland Magazine, een website die op het vlak van mode en kunst de vinger aan de pols houdt, lanceert de video van Tamino’s nieuwe single Cigar met al even jubelend commentaar: “Griezelig en intrigeren­d, onmogelijk om je ogen af te houden. Een prachtige illustrati­e van Tamino’s spannende manier van songschrij­ven en creativite­it”, prijst Wonderland de clip die Tamino samen met zijn zeventienj­arige broer Ramy en art director Athos Burez heeft geregissee­rd. “Als kind creëerden we samen verhaaltje­s en toneeltjes. Het is leuk dat we dat op een bepaalde manier nog steeds doen”, licht Tamino de samenwerki­ng toe.

Afgelopen weekend is Tamino op Genk on Stage aan een gevulde festivalzo­mer begonnen. Komende vrijdag speelt hij met zijn groep op Rock Werchter. Daarna volgen onder meer de Lokerse Feesten, Openluchtt­heater Rivierenho­f in Deurne en een handvol optredens in Nederland.

 ?? FOTO RAMY MOHARAM FOUAD ?? Tamino.
FOTO RAMY MOHARAM FOUAD Tamino.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium