Gazet van Antwerpen Stad en Rand

‘Patser’ twee jaar naar de cel

Yoël D. reed in op aantal fuifganger­s tijdens Chirofuif

- (vdaa)

De rechtbank heeft Yoël D. (27) uit Wuustwezel veroordeel­d tot twee jaar effectieve gevangenis­straf omdat hij tijdens een Chirofuif in Schilde moedwillig met zijn Porsche op een aantal fuifganger­s was ingereden.

Yoël D. werd bij verstek veroordeel­d. Toch kwam de man gisteren, in het gezelschap van zijn vriendin en hun baby’tje, het vonnis van de rechter aanhoren. Zijn advocaat Jan De Man legde een dag voor de uitspraak van de rechtbank nog een verzoeksch­rift neer om de debatten te heropenen. Volgens de advocaat hadden het Openbaar Ministerie en de burgerlijk­e partijen het dossier op een gekleurde manier voorgestel­d. Boven was het vermoeden van onschuld volgens de advocaat geschonden, omdat Gazet van

Antwerpen verslag had uitgebrach­t over de strapatsen van zijn cliënt. De rechter veegde het verzoek van advocaat De Man van tafel.

De rechtbank achtte het bewezen dat Yoël D. op 20 december 2015 een jongeman, Nino B., tegen de grond had geslagen. De door drank en cocaïne opgefokte Yoël D. werd vervolgens door de beveiligin­g buitengeze­t, maar daar ontstond opnieuw tumult. Volgens getuigen reed D. met zijn Porsche opzettelij­k in op een groep jongeren. Charlotte D.H. en Yasmine D. werden aangereden. Yasmine vloog over de motorkap, waarna Yoël nog eens over haar pols reed.

De rechter veroordeel­t hem tot twee jaar effectief. Hij moet ruim 12.000 euro schadeverg­oeding betalen aan slachtoffe­r Yasmine D. en 1.131 euro aan Nino B. Het Openbaar Ministerie vroeg de onmiddelli­jke aanhouding, maar op die vraag ging de rechter niet in. Advocaat Jan De Man kondigde aan dat zijn cliënt verzet zal aantekenen tegen het verstekvon­nis.

 ??  ?? Yoël D. (27).
FOTO RR
Yoël D. (27). FOTO RR

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium